Filme

#_remember-me-2010 #cronica #film #remember me #robert pattinson

Remember Me - Robert Pattinson fara talent, fara sclipici si fara colti

El are 21 de ani, ea la fel, el batut mar, ea pocnita de tata, el are traume, ea are traume, amandoi se iubesc. Dupa cum v-ati dat seama, vorbim despre o poveste de dragoste transpusa pe marele ecran de regizorul american Allen Coulter.

Tyler ( Robert Pattinson ) este un tanar rebel din New York-ul anului 2001,  marcat de sinuciderea fratelui sau si de relatia tensionata cu cel care evita de multe ori sa-si faca datoria de tata (Pierce Brosnan). In momentul in care o intalneste pe Ally ( Emilie de Ravin ), o fata care in urma cu 10 ani isi vazuse mama asasinata intr-o statie de metrou, Tyler incepe sa priveasca lumea cu alti ochi. Povestea se complica cand circumstantele in care cei doi s-au cunoscut incep sa le ameninte relatia.

Remember MeDupa ce si-a demonstrat talentele de regizor de televiziune cu  seriale de succes precum Sex and the City, The Sopranos sau Six Feet Under, Allen Coulter incearca sa dea lovitura (cam tarziu, ce-i drept) regizand primul sau lungmetraj.

Ce i-a iesit? Un film dezlanat cu pretentie de love story, numai bun de stors lacrimi din ochii adolescentelor. Dupa primele 20 de minute am aflat cat de cool este sa bei bere si sa fumezi la greu, iar dupa alte 20 am descoperit ca multe dialoguri puteau fi taiate la montaj.

Filmul m-a plictisit de moarte si cred ca vina o poarta si actorii,  care, cu o singura exceptie (Pierce Brosnan),  nu reusesc sa te faca sa uiti platitudinea scenariului.

De fapt, am impresia ca filmul este doar o simpla unealta pentru a-l readuce in atentia publicului (oare mai era nevoie?) pe Robert Pattinson, alias Edward Cullen, vampirul sclipicios din seria “Twilight”. Dupa parerea mea, Pattinson (deocamdata) este un actor mediocru, care insa are norocul de a fi tanar, chipes foc si cu freza sic.

Remember MeIn Remember Me Pattinson incearca sa impresioneze cu replicile sale pseudofilozofice,  cu privirea sa de miel inainte de a ajunge pe mana macelarului si cu atitudinea de adolescent introvertit si trist.

Daca intentia era ca Pattinson sa intruchipeze un tanar pentru care o criza de plans este mai degraba o schimonoseala, iar solutiile cele mai la-ndemana in astfel de situatii sa fie bataia si aruncatul diverselor lucruri pe jos, atunci poti considera ca misiunea a fost indeplinita.

Daca te astepti la mai mult de la Pattinson, iti recomand sa astepti urmatorul film in care apare. Totusi nu Eclipse.

Remember MeMai sus va povesteam de o exceptie la capitolul prestatie actoriceasca. Am impresia ca Pierce Brosnan a suparat pe cineva care l-a pedepsit distribuindu-l intr-un rol secundar. El care la un moment era vioara intai (inclusiv in cateva pelicule cu James Bond), iata-l acum trimis la colt pe coji de nuca. Chiar si asa, gratie experientei sale actoricesti, reuseste sa faca dintr-un rol amortit, o prestatie decenta.

Daca esti un fan neconditionat al filmelor de dragoste, indiferent de calitatea acestora, si , mai ales, al lui Robert Pattinson, atunci poti merge la cinema sa vezi Remember Me. Daca nu, mai bine vizionezi The Lovely Bones.

Urmareste mai jos trailerul filmului Remember Me:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea