Filme

#andrei gheorghe #film #regizor #plansa

Regizorul roman Andrei Gheorghe debuteaza cu primul lungmetraj "Plansa"

Primul sau lungmetraj rastoarna viziunea despre dragoste si ratiune a tinerei generatii! Productia independenta DaKINO Production si DIUD Film surprinde o poveste de iubire autentica, traita in cel mai uman mod cu putinta, de indragostiti pasionati de scrima."Plansa" a surprins publicul cu o redare unica a artei de a face scrima, un sport al mintii si al trupului, al controlului si al anticiparii exacte a intentiilor adversarului.

Lungmetrajul ii aduce in prim plan pe Anda (Olimpia Melinte), Alex (Silvian Valcu) si Mircea (Marian Adochitei). Alex este un fost campion la scrima si actualul antrenor al Andei, o tanara nou inscrisa in Clubul de Scrima din Constanta. Pasiunea celor doi pentru acest sport incarcat de rafinament se transpune si intr-o legatura intima, ceea ce duce la nasterea unor conflicte cu Mircea, iubitul si colegul de club al Andei.

Intriga se naste in apropierea campionatului national de scrima, cand Anda trebuie sa aleaga intre a ramane impreuna cu Mircea, care nu o sprijina in cariera sportiva, si a incepe un nou drum alaturi de Alex. Realismul scenariului, detasarea de conflict si centrarea pe starile personajelor, precum si coloana sonora adaptata perfect atmosferei din film, confera lungmetrajului "Plansa" substanta, unicitate si valoare. Din distributie fac parte Olimpia Melinte, Silvian Valcu, Marian Adochitei si Horia Gheorghe, scenariul este semnat de Bogdan Ivascu si Andrei Gheorghe, iar de muzica s-a ocupat Paul Ilea.

"Plansa" va fi difuzat in premiera vineri, 26 septembrie, la Cinema Studio. Incepand cu data de 27 septembrie, productia va rula in cinematografele din toata tara si in salile de antrenamente din cluburile de scrima din Romania.

Echipa de filmare:

Regizor: Andrei Gheorghe

Distributie: Olimpia Melinte, Silvian Vâlcu, Marian Adochitei, Horia Gheorghe

Producatori: Dan Chisu, Andrei Gheorghe

Scenarist: Bogdan Ivascu, Andrei Gheorghe

1st AD: Roxana Andrei

Director de imagine: Boroka Biro / Alexandra Carastoian

Muzica: Paul Ilea

Sunet priza directa: Chibulcutean Adrian

Mixaj Sunet: Sorin Neagu

Colorizare: Cinelabs Romania

Make-Up: Ana Andrei

Distribuitor: DaKINO Production

Plansa este o productie realizata de DaKINO Production si DIUD Film, cu finantare exclusiv independenta.

Trailer:

Pagina de Facebook: facebook.com/plansafilm

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea