Filme

#chris evans #dakota fanning #djimon hounsou #camilla belle #lucky number slevin #paul mcguigan #cronica #razboiul mintii #_push-2009

Push sau razboiul cu mintea si rabdarea spectatorului

Se pare ca Hong Kong-ul este plin de tineri mutanti vanati de o organizatie guvernamentala numita Divizia. Aceasta organizatie obscura desfasoara in umbra experimente infioratoare, prin care transforma oameni obisnuiti in armate de luptatori psihologici, eliminandu-i brutal pe toti cei care nu sunt dispusi sa coopereze.

In film avem "movers" ca Nick Gant (Chris Evans), un telekinetic ce apartine celei de-a doua generatii de mutanti, care pot transporta obiecte cu ajutorul mintii si care este fiul unui om care a suferit experimente genetice pentru a deveni asasinul perfect pentru guvernul american , "watchers" precum Cassie (Dakota Fanning), care vad un potential viitor si "pushers" ca fosta prietena a lui Nick, Kira (Camilla Belle), care poate planta memorii false in mintea oamenilor. Kira este singura supravietuitoare a unui drog injectabil conceput special pentru a spori puterile mutantilor. Astfel, ea devine un pion important pentru baiatul rau al Diviziei, Henry Carver (Djimon Hounsou). Ati inteles pana aici? Bine, pentru ca mai avem de discutat despre "stitches," "sniffs," "shadows," "bleeders," "shifts" si "wipers", deocamdata.

Actiune, drama, suspans… nu si aici

Chris Evans este amuzant, intr-un fel, dar nu pare genul de persoana care sa puna la cale planuri mai bune ca cele ale adversarilor – in cazul thriller-ului Push – sa il depaseasca pe Djimon Hounsou si o intreaga divizie guvernamentala. Asa ca este amuzant cand, in mijlocul luptei dintre mutantii rebeli si agentia guvernamentala diaboloca, acest tanar telekinetic demonstreaza dintr-o data ca este un strateg foarte bun. Nu ar trebui sa cautati plauzibilitate intr-un film ca Push, in care telepatii primesc informatii mirosind periute de dinti.

Regizorul Paul McGuigan (Lucky Number Slevin, Wicker Park) ar trebui sa-si puna numele in dictionar , langa “stil asupra substanta”, pentru ca desi filmul nu are pic de sens, el isi fugareste personajele prin aglomeratul Hong Kong, lasand o urma de ameteala si confuzie. Plus ca de fiecare data cand se impotmolea in subiect, el si echipa lui mai adaugau cate un personaj. De aceea lista de mai sus cu "stitches," "sniffs," "shadows," etc, este asa de lunga.

Oricum, avem nevoie de nevoie de un “pusher” de ultima generatie pentru a ne convinge ca Razboiul Mintii este un film care merita vazut – suficient de puternic pentru a sterge imaginea personajelor inlemnite, efectelor speciale de joasa calitate si a povestii lenese. Pe de alta parte, o putem vedea pe Dakota Fanning trecand de la mica printesa la primul sau rol in calitate de adolescenta .

Sa nu ne obosim cu logica

Filmul este un ripoff al serialului Heroes, care nu este prea grozav, dar este mult mai bun ca Push. La randul sau, Heroes este un ripoff al seriei X-Men, parerea mea. Daca vreti sa vedeti un film cu mutanti si super-puteri, uitati-va la orice film din seria X-Men, Hellboy sau Wanted. Toate aceste filme sunt net superioare lui Push. Chiar si Jumper a avut scene si efecte speciale mai bune.

Urmareste trailerul filmului Push



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la
Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea