Filme

#_punisher-war-zone-2008 #cronica #violenta #actiune #thriller #the punisher #ray stevenson #war zone #punisher

Punisher: War Zone - pacat de Ray Stevenson

Am iesit din cinema cu gandul de a scrie o cronica pozitiva, dar pe drum m-am razgandit. Prestatia lui Ray Stevenson in rolul Justitiarului este chiar impresionanta, dar din pacate regia, scenariul, si restul distribuitei nu se obosesc sa-l ajute. Punisher: War Zone poate fi numit in multe feluri, dar nu un film bun. Este o calatorie prelungita la abator, un scenariu care nu are pic de coerenta, un amestec de genuri captiv intr-o lupta pe viata si pe moarte, dar cel mai grav – o oportunitate pierduta.

In Ray Stevenson gasim un actor capabil sa faca mult mai multe lucruri pe langa cele vazute in film - adica trasul cu arma si tabacitul raufacatorilor. Actorul poarta o expresie care este in egala masura trista si nepasatoare si care te face sa intelegi ca acest personaj a pierdut pe cineva drag inainte ca flashback-urile sa-ti confirme acest lucru. Plus ca ma asteptam sa-l aud pe vorbind pe Titus Pollo – personajul interpretat de Stevenson in serialul Roma - dar actorul a depus un efort urias pentru un britanic mandru -  a vorbit cu accentul unui american autentic.

Cine-l pesepseste pe cel care pedepseste?

Atunci cand Justitiarul/Frank Castle (Stevenson) omoara un agent FBI sub acoperire in incercarea de a elimina inca o familie mafiota, devine cuprins de remuscari si decide ca este momentul sa renunte la “meseria” sa.

Pensionarea prematura suna bine pana cand Billy Russoti (Dominic West), un gangster dornic de putere pe  care Justitiarul l-a desfigurat  in timpul unei confruntari anterioare, isi face un scop in viata din a se razbuna pe acesta. Pentru a parea mai periculos si in ton cu noua infatisare, Russoti isi schimba numele in Jigsaw .

Intrucat FBI-ul nu este capabil sa il captureze pe Jigsaw si sa il trimita in spatele gratiilor, Frank Castle trebuie sa-si amane retragerea si sa reziste in fata formidabilei armate pe care a recrutat-o rivalul sau.

Cu Jigsaw in libertate, Frank are destule probleme pe cap, dar oricat ar incerca,nu poate respinge sentimentul care il obliga sa aiba grija de sotia (Julie Benz) si fiica (Stephanie Janusauskas) agentului FBI pe care l-a omorat. Totusi, acest lucru nu pare a fi o treaba usoara, pentru ca Paul Budiansky (Colin Salmon), fostul partener al agentului ucis, vrea sa se asigure ca Justitiarul va ajunge in inchisoare.

Zeci de cadavre, sute de gloante, inteligenta din parti

In primul rand, filmul lui Lexi Alexander nu este continuarea lui The Punisher, ci mai degraba o prezentare diferita a personajului principal si a povestii - mult mai apropiata de benzile desenate fata de incercarea lui Thomas Jane din 2004 si a lui Dolph Lundgren din 1989.

Nu cred ca exagerez cand zic ca Punisher: War Zone nu va castiga un premiu Oscar, dar nu acesta este motivul pentru care un astfel de film este creat. Punisher: War Zone nu este genul de film pe care l-as recomanda oricui, dar sunt sigur ca exista un public in lume care va fi incantat de violenta excesiva si  da, trebuie sa recunosc ca au fost momente cand chiar m-am distrat la acest film.

Dar daca revin la seriozitate, atunci: scenariul este cumplit, dialogul caraghios, iar distributia lasa de dorit, in afara de Stevenson, cum am explicat si mai sus. Sa spui ca te duci la un film precum Punisher: War Zone pentru a-ti pune neuronii la incercare din cauza unui scenariu bun si o distributie apta este ca si cum ai zice ca te duci la fast-food-ul de pe colt sa iei cina cu familia.

Trailer Punisher: War Zone

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea