Filme

#Tedy Necula # Coboram la prima #film inspirational #cinematografe #film romanesc

Primul film inspirational romanesc ajunge din 26 octombrie pe marile ecrane din Romania!

Coboram la prima – debutul in lung metraj al lui Tedy Necula, ajunge in cinematografele din Romania din 26 octombrie.

Coboram la prima este o poveste inspirationala despre natura umana si despre comportamentul in situatii de criza, dar si despre cum poti sa descoperi cu adevarat pe cineva daca ai timp sa-l asculti.

Nevoiti sa petreaca impreuna cateva ore pentru ca metroul se opreste intre statii, calatorii incep sa se descopere, sa inlature prejudecatile pe care le au fata de cei cu care, din intamplare, sunt colegi de calatorie. Povestea filmului devine cu atat mai emotionanta datorita contextului: actiunea se desfasoara in dimineata urmatoare incendiului de la Colectiv.

“Este o poveste inspirationala pe care o traim in fiecare zi. Suntem in metrou asa cum suntem si in lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viata nu poate nega evenimentul. Sunt povesti paralele din vietile mai multor oameni care se intalnesc intr-o zi cu o semnificatie speciala pentru unii dintre noi.” declara regizorul Tedy Necula.

In completare, producatoarea Anca Vlasceanu declara: „Fiind un film independent, conteaza si timpul, si resursele, asa ca am fost nevoiti sa construim vagonul de metrou in doar sapte zile, cu o echipa formata din opt oameni. S-a muncit pana noaptea foarte tarziu, dar suntem bucurosi ca decorul pare foarte, foarte real“.

Coboram la prima este un film independent, produs si regizat de Tedy Necula, imaginea fiind semnata de Alexandru Timosca, iar scenariul ii apartine Alexandrei Axinte.

"Coboram la prima a fost o provocare rara. Am inceput acest proiect cu Tedy in urma cu cativa ani si l-am lasat la dospit, fiind amandoi convinsi ca se poate mai mult. Acum doi ani am reluat calatoria si, dupa cateva luni intense de lucru, am reusit sa-l aducem unde doream. Nu e usor sa spui o poveste a carei actiune se desfasoara in acelasi spatiu, in timp real, cu personaje diverse, a caror destine se intersecteaza pentru prima data. insa aici este maiestria in storytelling. Si tot de aici vine si bucuria noastra cand actorii iti spun ca de abia asteapta sa filmeze cu tine.", spune scenarista Alexandra Axinte.

Tedy Necula a reusit sa adune in distributia acestui film unii dintre cei mai indragiti actori romani: Constantin Cotimanis, Adrian Paduraru, Teodora Mares, Victoria Cocias, Constantin Draganescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Patru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumazescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru si Sonia Teodoriu.

Coboram la prima a castigat de curand, printre numeroase alte premii, Trofeul IPIFF 2018 si Premiul UPFAR- ARGOA pentru cel mai bun debut in filmul de lung metraj indie de fictiune.

Tedy Necula este cunoscut inca din copilarie, cand a fost protagonistul filmului Noro, al lui Radu Gabrea. Tedy Necula regizat numeroase filme documentare si este un cunoscut speaker motivational.

In paralel cu lansare filmului in pe marile ecrane, din 26 octombrie se porneste la drum CARAVANA CINEMATOGRAFICa Kaufland cu proietia filmului „Coboram la prima” in 60 de licee din 30 de orase. Caravana este sprijinta de Kaufland, Dedeman, ARCADIS, Capra Noastra, BMW APAN Motors Iasi si Asociatia Romanii Care Se Ajuta.

Productia este asteptata in cinematografe din 30 de orase din Romania si Moldova

Brasov, Constanta, Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Salonta, Lugoj, Arad, Timisoara, Iasi, Sibiu, Pitesti, Calarasi, Ploiesti, Bacau, Deva, Covasna, Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Targul Mures, Baia Mare, Sighetul Marmatiei, Caracal, Slatina, Craiova, Targul Jiu, Targoviste, Campina, Campulung, Barlad, Braila, Galati, Chisinau, Ungheni.

In Bucuresti, filmul ruleaza in urmatoarele cinematografe: Cine Globe, MoviePlex, Grand Cinema & More, CinemaCity Sun Plaza, CinemaCity AFI Cotroceni, Hollywood Multiplex.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea