Filme

#premiere # premiera filme #premiere cinematografe

Premierele saptamanii 30 martie - 5 aprilie 2012

Saptamana 30 martie - 5 aprilie 2012 aduce pe marile ecrane din Romania trei premiere cinematografice.

 

Dr. Seuss' The Lorax (Lorax. Protectorul padurii)



Regia: Chris Renaud, Kyle Balda
Distributie: Zac Efron, Danny DeVito, Ed Helm, Taylor Swift

Produs de Universal Pictures, pe baza romanului pentru copii "The Lorax", scris de Dr. Seuss in 1971, filmul "Lorax. Protectorul padurii" reprezinta o fabula despre importanta conservarii mediului înconjurator. Filmul a avut premiera in SUA pe 1 martie si a reusit sa stranga pana in acest moment peste 200 de milioane de dolari de pe urma incasarilor din intreaga lume.



 

La source des femmes (Izvorul femeilor)



Regia: Radu Mihaileanu
Distributie: Hafsia Herzi, Leila Bekhti

"Izvorul femeilor" este un "omagiu adus femeilor arabe si, de fapt, femeilor in general", marturiseste regizorul Radu Mihaileanu.

Inspirat de o poveste reala care s-a petrecut in Turcia in 2001, filmul relateaza o intamplare dintr-un sat din Maroc in care traditia locului spune ca femeile trebuie sa aduca apa in fiecare zi dintr-un izvor sapat in munte. Revoltate de accidentele repetate care s-au intamplat de-a lungul timpului, femeile musulmane, conduse de Leila (Leila Bekhti), o tanara mireasa nonconformista, intra intr-o greva a iubirii si a sexului pentru a-i determina pe barbati sa preia responsabilitatea aducerii apei in sat.



 

Wrath of the Titans (Furia Titanilor)



Regia: Jonathan Liebesman
Distributie: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Sam Worthington

"Furia Titanilor" este o continuare a peliculei "Infruntarea Titanilor", lansata in urma cu doi ani.

La o decada dupa ce l-a invins pe maleficul Kraken, Perseu (Sam Worthington) si-a construit o viata linistita de pescar intr-un sat, alaturi de Helius, fiul sau. Insa, in tot acest timp, lupta pentru suprematie dintre titani si zei a continuat sa ameninte echilibrul universului. Lipsiti de loialitatea oamenilor, zeii pierd controlul asupra titanilor condusi de nemilosul Kronos, tatal celor trei stapani ai lumii: Zeus (Liam Neeson), Hades (Ralph Fiennes) si Poseidon (Danny Huston).

Hades si Ares schimba tabara si fac o alianta cu Kronos, fara sa le pese ca eliberarea titanilor ar insemna sfarsitul lumii.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea