Filme

#film romanesc # incasari record #Pozitia copilului

"Pozitia copilului", incasari record in primul weekend de lansare

Pelicula "Pozitia copilului", regizata de Calin Peter Netzer, a primit, pe langa trofeul Ursul de Aur, si un premiu din partea publicului romanesc, inregistrand un numar record de spectatori in cinematografele din tara, cat si incasari imense in primul weekend de la lansare.

Filmul "Pozitia copilului" a fost vizionat in primul weekend de la lansare in cinematografele romanesti de 19.729 de persoane si a avut incasari record de 259.217 lei, devenind astfel prima pelicula romaneasca cu cele mai mari incasari in ultimii 20 de ani, potrivit unui comunicat remis de Parada Film.

"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Calin Peter Netzer. Filmul prezinta intr-o maniera extrem de dramatica si cu multa emotie, dar si cu putin umor, traumele sufocarii copiilor prin dragoste si amprenta pe care si-o lasa parintii asupra personalitatii acestora.

Filmul lui Netzer este, totodata, si o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan, in care se vorbeste despre traficul de influenta si despre coruptia din institutiile de baza ale societatii.

Protagonistii peliculei sunt Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache, care interpreteaza rolurile de mama, respectiv fiu. Acestora li se alatura o distributie selecta, cu nume precum Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.

Lansat pe 8 martie in cinematografele romanesti, filmul "Pozitia Copilului" a reusit sa depaseasca in privinta numarului de spectatori si cele doua titluri aflate in topul box-office-ul romanesc din 2012: "Minte-ma frumos", in regia lui Iura Luncasu, care a avut 14.011 spectatori, si "Despre oameni si melci", regizat de Tudor Giurgiu, care a fost vizionat de 13.929 de spectatori.



In aceasta saptamana, "Pozitia copilului" va avea proiectii speciale, in prezenta intregii echipe, in Braila (marti, de la ora 19.00, la Cinema City), Bacau (miercuri, de la ora 19.00, la Cinema City din Arena Mall), Iasi (joi, de la ora 19.00, Cinema City din Iulius Mall) si Pitesti (vineri, de la ora 19.00, la Cinema City din Euro Mall Pitesti).

Sursa foto: maramedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea