Filme

#_poseidon-2006

"Poseidon" si amenintarea apelor

Regizorul filmelor Troy, Air Force One , The Perfect Storm se intoarce pe marele ecran cu Poseidon, un remake dupa The Poseidon Adventure, din 1972.

Pentru Wolfgang Petersen , cea mai noua productie a sa ridica o intrebare intriganta si provocatoare: "Ce ai face daca toata lumea s-ar intoarce cu susul in jos? Ai fi un conducator curajos sau un urmaritor? Ai intra in panica? Ai renunta sau ai continua sa speri?" Cu filmul Das Bot, drama tensionata a unui submarin din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Petersen si-a castigat faima internationala adunand nominalizari la Oscar atat pentru regie, cat si pentru scenariu. La peste 20 de ani de la acest succes, regizorul se intoarce din nou la mare.

Este Anul Nou si festivitatile au inceput la bordul luxosului vas de croaziera Poseidon, aflat in Atlanticul de Nord. Vasul are mai mult de 20 de etaje inaltime, peste 800 de camere si 13 punti pentru pasageri. In timpul petrecerii, ofiterul-sef simte ca ceva nu este in ordine. El observa cum un val urias, un perete de apa cu o inaltime de peste 45 metri, se indreapta spre ei. Incearca sa evite impactul, insa este prea tarziu. Dezastrul este iminent. Cateva sute de supravietuitori se inghesuie in Sala de Bal , care este inca intacta. Un singur om, jucatorul profesionist de carti de noroc Dylan Johns (Josh Lucas), alege sa ia soarta in piept de unul singur, ignorand ordinele.

"Povestea atinge temerile noastre primare focul, inecul, caderea, faptul de a fi blocat si de a fi neajutorat", spune producatorul filmului, Akiva Goldsman (Mr. and Mrs. Smith, A Beautiful Mind, pentru care a castigat un Premiu Oscar si un Glob de Aur).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea