Filme

#film #premiu #pelicula #dupa dealuri #festivalul de la haifa

Pelicula "Dupa dealuri" a castigat marele premiu al Festivalului de la Haifa

Filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu a castigat marele premiu al sectiunii Filmmakers of Tomorrow- FEDEORA, la Festivalul de la Haifa, Israel.

Noul trofeu castigat de pelicula lui Mungiu se adauga sirului de premii obtinute in ultima perioada, incepand cu cel pentru scenariu si dublul trofeu pentru interpretare acordat actritelor Cosmina Stratan si Cristina Flutur la Cannes.

"Dupa dealuri" a primit titulatura de cel mai bun film si in cadrul Festivalului de la Vukovar (Croatia) si de la Herceg Novi (Muntenegru).

Productia regizorului Cristian Mungiu va intra in cinematografele din Franta pe data de 21 noiembrie, iar in aceasta perioada este proiectata in Coreea de Sud, la Festivalul International de Film de la Pusan ( 4-13 octombrie).

"Dupa dealuri" are distribuitori in peste 35 de tari, dupa ce a rulat in avanpremiera la Vaslui si Campina, la sfarsitul lunii septembrie.

Avanpremiera bucuresteana a fost programata pentru 25 octombrie, in cadrul evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest.

Sursa foto:dcnews.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea