Filme

#Dheepan #Palme d'Or #premiere

Pelicula Dheepan, castigatorul Palme d’Or, in premiera in Romania

Filmul Dheepan, castigatorul trofeului Palme d’Or, va putea fi vizionat in premiera in Romania in data de 29 octombrie, in cadrul celei de-a sasea editie a Les Films de Cannes a Bucarest. Filmul va fi proiectat la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco si CinemaPRO.

 

Dheepan, premiat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, este extrem de actual in contextul de azi, cand soarta milioanelor de refugiati din calea razboiului sta in mana tarilor europene. Cineastul francez Jacques Audiard, maestru in celebrarea marginalilor, urmareste traseul a trei imigranti din Sri Lanka – un fost soldat, o tanara si un baietel – care pozeaza ca familie si incearca sa razbata in noua lume in care au intrat, undeva in afara Parisului.

In rolul principal, regizorul a ales un actor non-profesionist, insa cu o istorie similara in spate: Jesuthasan Antonythasan a luptat in gruparea Liberation Tigers a lui Tamil Eelam si a fost inchis in numeroase tari, inainte de a cere azil in Franta in 1997, la doar 25 de ani.

Jacques Audiard a regizat sapte lungmetraje, toate multi-premiate. De battre mon cœur s'est arrete (2005) a castigat opt premii Cesar si BAFTA pentru Cel mai bun film strain, Un profet (2009) i-a adus Marele Premiu la Cannes, Cesar si BAFTA, iar De rouille et d’os (2012), cu Marion Cottillard, a rulat in competitie la Cannes si a fost nominalizat la Globurile de Aur. Trofeul Palme d’Or pentru Dheepan i-a fost oferit in mai 2015 de un juriu prezidat de fratii Joel si Ethan Coen.

In octombrie, Les Films de Cannes a Bucarest va aduce zeci de filme in premiera absoluta in Romania, in peste 100 de proiectii, unele programate in prezenta cineastilor, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective si alte evenimente speciale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea