Filme

Patrick Swayze - o poveste de succes

Inainte de a deveni un actor faimos la Hoollywood, chipesul Patrick Swayze a lucrat mult timp ca dansator si coregraf in trupe de dans de succes, aceasta pasiune fiindu-i inspirata chiar de mama sa, la randul ei, tot dansatoare.

Dupa ce a antrenat doua trupe prestigioase de dans, Harkness Ballet si Joffrey Ballet si a activat ca dansator principal al companiei Eliot Feld, Patrick Swayze isi face debutul pe Broadway, in musical-ul Grease, la sfarsitul anilor ’70. De la scenele newyorkeze pana la cele de la Hollywood nu a fost decat un pas pentru tanarul gratios si atletic, care reuseste sa debuteze pe ecrane in 1979, in filmul Skatetown U.S.A.

Patru ani mai tarziu, in 1983, Swayze apare intr-una dintre cele mai importante pelicule din cariera sa, The Outsiders, in regia lui Francis Ford Coppola , alaturi de alte nume ce vor deveni celebre in doar cativa ani, precum Tom Cruise, Rob Lowe , Matt Dillon sau . Statutul de celebritate vine insa in 1987, odata cu aparitia sa in faimosul Dirty Dancing, in care joaca rolul unui instructor de dans, Johnny Castle, de care se indragosteste eroina principala, interpretata de actrita . Performanta din acest film avea sa-i aduca un Glob de Aur.

Dupa o serie de filme destul de obscure, Patrick Swayze revine in forta la inceputul anilor ’90. Mai intai in filmul Ghost (1990), unde joaca, alaturi de Demi Moore si Whoopi Goldberg, rolul fantomei Sam, care incearca sa-si protejeze femeia iubita de cel ce il omorase. Pelicula a devenit in scurt timp un succes in box-office-ul american din acel an si i-a adus lui Swayze o noua nominalizare la Globul de Aur.

Apoi, un an mai tarziu, in 1991, actorul american ajunge din nou pe buzele criticilor de specialitate cu rolul dramatic din , unde joaca alaturi de Keanu Reeves. Printre filmele sale de succes recente se numara, si Keeping Mum .

In ianuarie 2008, Patrick Swayze a fost diagnosticat cu cancer de pancreas si urmeaza, in prezent, un tratament experimental, pe langa cel cu citostatice. Actorul a refuzat sa-si intrerupa cele doua proiecte cinematografice la care lucreaza, The Beast si Powder Blue.

Trailer Keeping Mum


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea