Filme

#_pacala-se-intoarce-2005

Pacala si pacalicii pacaliti

Geo Saizescu “strikes back” cu Pacala se intoarce.

Toata spuma actorilor din telenovele, actori de toate varstele, mai mult sau mai putin talentati, mai mult sau mai putin absolventi de Hyperion, fiul (Catalin Saizescu), nora (Georgiana Saizescu), pana si nepoata de cateva luni… s-au adunat sub bagheta regizorului Saizescu in slujba comediei romanesti si a rasului care se vrea sanatos. ("de ras e nevoie")

La conferinta de presa maestrul Saizescu a marturisit ca ar fi facut filmul mai demult dar ca din pacate e mare lipsa de “banei”. Vorbea cu verva unui om care nu a mai urcat pe scena sa culeaga laurii de treizeci de ani, infierbantat, indignat ca nu poate sa-si puna in practica toate ideile. Si totusi, tot talentul si creativitatea maestrului Saizescu, stranse de atata amar de vreme, s-au revarsat in doua ore si jumatate de film (de fapt, chiar el a marturisit ca au iesit vreo trei ore si ceva dar s-a taiat la montaj. Slava Domnului! )

Ne explicam astfel de ce filmul a iesit, cu tot respectul pentru actorii de valoare, o mare varza. Muzica usoara si populara, desene animate, o lume a satului fara cap si coada, tarani care bat apa in piua salivand la tarancute dezgolite cu poalele suflecate, aluzii sexuale si politice la tot pasul, dialoguri seci si “vorbe de duh” rostite apasat: “La omul sarac nici boii nu trag, ii pica painea-n cacat si i se scoala ce nu trebuie in biserica” sau “Cui nu-i plac povestile nu-i place viata, si cui nu-i place viata il bag in ma-sa”…

Pacala cel tanar ( Denis Stefan ) se reintoarce la vatra imbracat la tol festiv, “falos”, ca sa fugareasca romancute, Pacala cel batran (Sebastian Papaiani) e pus in situatii care de care mai penibile: trage vanturi, se usureaza pe roata masinii lui Pacala jr. si e surprins cu bracinarii in vine alaturi de o nevasta de imprumut ( Adriana Trandafir ) iar Pacalita (Anemona Niculescu) are parte si de cantec si de joc si de scene tari in film ca dè e nevoie si de ceva picant.

Din pacate umorul sanatos in slujba caruia maestrul Saizescu pretinde a fi … e greu de detectat iar toata aglomerarea fara noima din film nu face decat sa-l situeze fara drept de apel in zona kitsch a cinematografiei.

Pacat de Pacala si de pacalicii pacaliti sa-l vada!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea