Filme

#anne hathaway #oscar 2013 #Argo #favoriti oscar

Oscar 2013: Afla care sunt favoritii!

Au mai ramas doar cateva zile pana la gala de decernare a Oscarurilor 2013 si pe internet au aparut pronosticuri in legatura cu actorii, regizorii si filmele care au cele mai mari sanse de castig.

Cum era poate de asteptat, "Lincoln", filmul care a primit cele mai multe nominalizari (12), este si pelicula care ar putea castiga cele mai multe premii. Steven Spielberg, regizorul acestui film, este favorit la categoria "Cel mai bun regizor", acolo unde concureaza cineastii Michael Haneke ("Amour"), Benng Zeitlin ("Beast of the Southern Wild"), Ang Lee ("Life of Pi") si David O. Russell ("Silver Linings Playbook").

Potrivit unui sondaj publicat recent de agentia Reuters, Daniel Day-Lewis, cel care il interpreteaza in film pe Abraham Lincoln, presedintele care a abolit sclavia, este cel care va castiga la categoria "Cel mai bun actor in rol principal". Daca prognozele se adeveresc, Day-Lewis si-ar adauga in palmares un al treilea Oscar, egalandu-i pe Jack Nicholson si Walter Brennan.


"Argo" ar putea castiga premiul pentru cel mai bun film

Pe lista cu favoriti la Oscar se numara si thriller-ul "Argo", regizat de Ben Affleck, care a reusit sa "ia fata" lui "Lincoln" la toate galele importante din 2013: BAFTA, Globurile de aur, premiile Sindicatului producatorilor americani si cele decernate de Sindicatul actorilor americani.

Conform unei liste de predictii publicate de indiewire.com, "Argo" ar putea fi marele castigator al categoriei "Cel mai bun film", "Lincoln" fiind creditat cu a doua sansa de castig.

Potrivit aceleiasi liste, la categoria "Cea mai buna actrita in rol principal" cele mai mare sanse sunt trecute in dreptul lui Emmanuelle Riva, cea care joaca in drama franco-germana-austriaca "Amour".

De altfel, "Amour" a primit nu mai putin de cinci nominalizari Oscar si, mai mult ca sigur, productia va pleca acasa cu premiul pentru cel mai bun film strain.

La categoria "Cel mai bun actor in rol secundar" se da o lupta stransa intre Alan Arkin ("Argo"), Robert de Niro ("Silver Linings Playbook"), Philip Seymour Hoffman ("The Master"), Tommy Lee Jones ("Lincoln"), Christoph Waltz ("Django Unchained"). Cu cele mai mari sanse de castig este creditat insa Robert De Niro. In schimb, la categoria "Cea mai buna actrita in rol secundar" favorita este Anne Hathaway ("Les Miserables").

Sursa foto: reelauthors.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea