Filme

#On Body and Soul # program TIFF 2017 #tiff 2017

„On Body and Soul”, castigatorul Ursului de Aur la Berlinale 2017, in avanpremiera la TIFF

Peste 200 de filme din 53 de tari vor putea fi vizionate anul acesta la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc intre 2 si 11 iunie  la Cluj-Napoca. La TIFF 2017 vor fi proiectate 225 de filme, dintre care 188 sunt lung-metraje. Printre ele, si “Despre trup si suflet” / „On Body and Soul”, marele castigator al Festivalului International de Film de la Berlin.

„Despre trup si suflet”/ „On Body and Soul” va putea fi vazut in avanpremiera la TIFF miercuri, 7 iunie, de la ora 20,30, la Cinema Florin Piersic, in prezenta actritei Alexandra Borbély. Filmul va fi reluat si vineri, 9 iunie, de la ora 21,45, la Cinema Victoria.

“Despre trup si suflet” (titlu original: „Teströl és lélekröl”) reprezinta revenirea regizoarei Ildikó Enyedi pe scena internationala a cinema-ului european, dupa 18 ani de absenta. Precedentul ei film, “Simon Mágus”, lansat in 1999, a castigat Premiul Special al Juriului la Locarno iar filmul ei de debut, “My Twentieth Century”, a castigat Camera d’Or la Cannes.

Despre „On Body and Soul”, regizoarea spune: “Ideea principala a filmului mi-a venit pur si simplu intr-un moment: ce-ar fi daca, intr-o buna zi, ai intalni pe cineva care noaptea viseaza aceleasi vise ca tine? Ce ai face? Ai fi entuziasmat? Ai fi speriat? Te-ai amuza? Sau mai degraba ar fi ceva intruziv? Sau poate romantic? Situaţiile care funcţioneaza ca un motor sunt ideale pentru un film. Situaţii care creeaza intrebari la care vrei foarte mult sa obţii raspunsuri, care apoi creeaza noi intrebari: daca depasesti socul, ce ai face cu aceasta informaţie? Ţi-ai pune sufletul pe tava pentru aceasta alta persoana? Dar daca nu esti deloc o persoana romantica? Daca te cutremuri la gandul acestor prostii ezoerice? Daca ai probleme in a-ţi gestiona emoţiile? Cum ai putea da ochii cu acest strain a doua zi dupa ce v-aţi impartasit delicatele vise?”

“Despre trup si suflet” este o poveste de dragoste atipica, intre doi introvertiti care descopera, printr-o intamplare, ca au acelasi vis in fiecare noapte.

Directorul unui abator o priveste cu suspiciune pe Maria, noul inspector al calitaţii trimis de autoritaţi. E draguţa, dar prea politicoasa, si este cam exigenta cu evaluarea carnii. in timpul unor interviuri de evaluare, o psiholoaga descopera ca cei doi au vise recurente identice. Amandoi sunt jenaţi de ce implica aceasta descoperire, ca doi introvertiţi care nu stiu nimic unul despre celalalt in afara activitaţii profesionale. Cum pot ei accepta aceasta coincidenţa stranie? Ce inseamna ea?

La Berlinale, acolo unde “Despre trup si suflet” a fost primit cu entuziasm atat de catre presa si juriu, cat si de catre public, filmul a fost premiat cu 4 trofee: Ursul de Aur pentru cel mai bun film, Mentiunea speciala a juriului ecumenic pentru un film din competitie, Premiul FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competitie si Premiul cititorilor cinefili ai Berliner Morgenpost.

In Romania, “Despre trup si suflet” / „On Body and Soul”, va fi distribut in cinematografe de catre Bad Unicorn, incepand cu data de 30 iunie.

Programul complet al TIFF 2017 il gasesti aici. Cazare in Cluj-Napoca poti gasi pe oferteturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea