Filme

#zohan #cronica #adam sandler #john turturro #comedie #_you-don-t-mess-with-the-zohan-2008

Nu te pune cu Zohan - frizuri, actiune si humus

Filmul este o comedie axata pe existenta tumultuoasa a unui legendar agent secret israelian – Zohan - care se simte dezamagit de meseria pe care o practica si care decide sa isi insceneze propria moarte pentru a putea parasi gruparea din care facea parte si a incepe o viata noua departe de tara lui de origine.

Asa cum ne-au obisnuit, cu filme ca Happy Gilmore sau I Now Pronounce You Chuck & Larry, Adam Sandler si regizorul Dennis Dugan lasa la o parte subiectul filmului, chiar daca acesta este unul bun, si se axeaza pe glumele de moment. Prefera sa introduca gag-uri care au priza la public, dar care nu impresioneaza cu nimic pe critici.

Humusul in favoarea filmului

Filmul ar fi fost intr-adevar bun daca nu s-ar fi mers pe glumele repetate intr-un mod abuziv, ca exemplu borcanele cu humus care apar in film mai mult decat John Turturro sau "saracele" bunicute care primesc mult mai mult decat o simpla tunsoare.

Alte gulme pur si simplu nu isi au locul – nu stiu daca aparitia cantaretei Mariah Carrey era menita sa fie o gluma, dar nu a contribuit cu nimic peliculei.

Povestea filmului este buna – un veteran al armatei israeliene, saturat de razboi, se dedica implinirii celui mai drag vis al sau si anume acela de a deveni hair stylist . Trecutul sau il urmareste si il gaseste tocmai in momentul cand acesta isi atinge telul – dar isi face loc cu greu printre glumele excesive.

Nu te pune cu Adam Sandler

Zohan este centrul propriului univers. Este sigur pe el, sigur pe faptele sale si sigur ca este cel mai bun. Toate astea datorita lui Sandler si felului prin care acesta isi interpreteaza rolurile.

Chiar daca nu traiesc in mijlocul razboiului dintre palestinieni si israelieni, mi-e cunoscut faptul ca agentii Mossadului sunt printre cei mai buni din lume. Acest lucru le-a oferit producatorilor sansa de a crea un personaj comic (Zohan), perfect pentru aceasta meserie, dar cu alte aspiratii in viata. Pasiunea pentru hair styling nu se potriveste profilului de agent secret.

Producatorii au fost constienti de asta si au facut buna alegere de a ironiza acest lucru, facandu-l pe Zohan un fel de soldat bionic cu un apetit sexual enorm.

Aparitiile lui Turturro in rolul Fantomei, dusmanul de moarte al lui Zohan sau ale lui Rob Schneider in rolul unui palestinian la fel de suparat pe hair stylist ca si co-nationalii sai, au oferit un plus de amuzament comediei.

You Don’t Mess with the Zohan nu este un film pentru toata familia, dar este un film pentru toti adultii si adolescentii cu simtul umorului si mai ales pentru cei care vor sa ii vada pe Adam Sandler si John Turturro rivali de moarte.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer You Don’t Mess with the Zohan

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea