Filme

#cinematografe romanesti #filme noi #filme #premiera film #route irish

Noutati in cinematografele romanesti: Route Irish va avea premiera pe 9 decembrie

Lungmetrajul " Route Irish ", o poveste intriganta despre cel mai periculos drum din lume, va rula pe marile ecrane din Romania incepand cu data de 9 decembrie .

Cel mai nou film regizat de Ken Loach , "Route Irish" spune povestea unui contractant particular britanic in razboiul din Irak care moare in conditii misterioase pe strazile din Bagdad.

Cu Mark Womack, Andrea Lowe si John Bishop in rolurile principale, scris de scenaristul Paul Laverty, un colaborator indelungat al lui Ken Loach, "Route Irish" a debutat la editia de anul acesta a Festivalului International de Film de la Cannes, in competitia oficiala .

Ken Loach este un regizor britanic a carui cariera se intinde pe parcursul ultimelor sase decenii. A inceput realizand documentare de televiziune foarte apreciate, caracterizate de un puternic realism social, printre care "Cathy come home" (1964).

Incepand cu anii '90, a castigat o serie de premii semnificative, printre care Premiul Special al Juriului competitiei oficiale - Cannes, pentru lungmetrajele "Hidden Agenda" (1990) si "Raining Stones" (1993); premiul Felix pentru Cel mai bun film european al anului 1992, pentru "Riff – Raff" si premiul FIPRESCI pentru "Land and Freedom" la a 48-a editie a Festivalului International de Film de la Cannes (1995).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea