Filme

#_nu-exista-tara-pentru-batrani-2007

No Country For Old Men - primele ecouri

Bazat pe romanul cu acelasi nume al scriitorului Cormac McCarthy, filmul fratilor Coen se invarte in jurul a trei personaje centrale.

Trei personaje diferite se invart in jurul unei genti periculoase. Moss (Josh Brolin), un simplu vanator, da peste o geanta plina de bani. Violenta si distrugerea se vor abate asupra lui odata cu aceasta descoperire. Politistul Tom Bell (Tommy Lee Jones), cat si recuperatorul Anton (Javier Bardem), pornesc pe urmele gentii si ale celui care a descoperit-o.

Filmul a fost nominalizat de 8 ori la premiile Oscar 2008, pentru cel mai bun film, actor secundar, regie, scenariu adaptat, imagine, montaj, sunet si mixaj sunet.

Pe langa toate acestea, pelicula a mai fost selectionata in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes, din 2007, si a castigat 2 premii Globul de Aur, in 2008, pentru cel mai bun actor secundar si cel mai bun scenariu.

Primele reactii

Sub bagheta magia ca regizorilor Joel Coen si Ethan Coen, filmul a fost transformat intr-o adevarata capodopera, demna de cele opt nominalizari. Pelicula a fost primita foarte bine de catre criticii din lumea intreaga, iar un conses general la care sa ajuns odata cu lansarea filmului ar fi, detinerea mixturii perfecte intre suspans, umor si constrangere. Noi asteptam cu nerabdare premiera filmului in Romania, premiera care va avea loc pe 29 februarie, atat cat si reactiile publicului romanesc.

Pro

ReelViews: Fratii Coen stiu un lucru sau doua despre mentinerea ritmului. Povestea este plina de intorsaturi si ocolisuri, iar oportunitatile audientei de a se relaxa si de a-si trage sufleul, sunt putine si la mare distanta intre ele (James Berardinelli)

Chicago Sun-Times: No country for old men
este un film foarte bun, poate cel mai bun Film... care fratii Coen, Joel si Ethan, l-au facut… si ei au facut Fargo
(Roger Ebert)

New York Observer: Sfarsitul a fost atat de urat incat m-a facut sa tremur. Apoi am stat si mi-am adus aminte de perfectiunea ce a fost inaintea lui, iar in concluzie, fara intrebari, acesta este cel mai bun film facut de excentricii frati Coen (Rex Reed)

Detroit Free Press: Javier Bardem
nu este altceva, decat cel mai bun rau-facator de la Anthony Hopkins
si rolul sau Hannibal Lecter. Infricosator, destept si inspaimantator de atragator. In timp ce Josh Brolin este o pura revelatie
(Terry Lawson)

New York Post: No country for old men
este primul film pe care l-am vazut in foarte multa vreme si pe care pot sa-l numesc capodopera. O reusita naucitoare in povestire
(Lou Lumenick)

San Francisco Chronicle: Scenariul fratilor Coen ii este credincios lui McCarthy fara a fi lingusitor . In filmarea sa, ei il joaca correct, iar amprentele de umor nu par a fi flash-uri de stil, ci mai degraba organice si corecte (Mick LaSalle)

Contra

Hollywood Reporter: Modul superior al fratilor Coen in crearea unui film sustine o stare electrifianta in majoritatea peliculelor. Ei sunt “descusuti” pentru loialitatea avuta fata de romanul sursa al autorului Cormac McCarthy (Ray Bennett)

New York Observer: Eu poate ma incadrez in minoritatea care nu a agreat acest film. Cu siguranta ca No country for old men va fi numarul unu in lista mea de filme pe care nu le plac, iar alta lume le iubeste (Andrew Sarris)

Trailer No Country for Old Men



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea