Filme

#castigator #ursul de aur #festivalul de la berlin #Nader And Simin A Separation

Nader And Simin, A Separation - marele castigator al Festivalului de Film de la Berlin

Pelicula iraniana Jodaeiye Nader az Simin/ Nader And Simin, A Separation,  a castigat, sambata seara, trei premii la editia din acest an a Festivalului International de Film de la Berlin.

Pelicula, regizata de Asghar Farhadi, este marea castigatoare a festivalului, primind Ursul de Aur pentru cel mai bun film, precum si doua trofee Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita, respectiv cel mai bun regizor.

Productia iraniana urmareste drama unei familii care se destrama, pe fondul tensiunilor politice de la Teheran. 

Cu doi ani in urma, regizorul Asghar Farhandi a castigat la Festivalul International de la Berlin trofeul pentru regie cu About Elly.

“Nu as fi crezut niciodata ca voi castiga premiul. Ultima oara cand eram aici, nu as fi crezut ca voi reveni pe aceasta scena”, a exclamat Asghar Farhadi cand a primit Ursul de Aur. 

 “As vrea sa profit de ocazie pentru a adresa un gand poporului tarii mele, tara in care am crescut si in care am invatat istoria. Este un popor mare, un popor rabdator, un popor bun. Vreau sa-i trimit un gand lui jafar panahi (n.r. – cineast iranian condamnat la sase ani de închisoare) Cred intr-adevar ca problemele sale vor fi rezolvate curand si sper ca va putea veni aici in anul viitor”, a spus Farhadi la Berlin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea