Filme

#cameron diaz #my sister’s keeper #film #cinema #cronica #_my-sister-s-keeper-2009

My sister's keeper - special pentru cei carora le place sa planga la cinema

Marturisesc ca nu sunt o fiinta usor de impresionat. Nici macar la Titanic nu am plans si eram destul de tanara si de impresionabila in 1997 cand pelicula aparea pe marile ecrane. Cu toate acestea, dupa ce am vizionat aproximativ 20 de minute din My Sister’s Keeper aveam lacrimi in ochi, dupa o ora deja izbucnisem in hohote de vreo cateva ori, iar in ultima jumatate de ora am plans in continuu.

Povestea lui Nick Cassavetes este foarte emotionanta: Kate (Sofia Vassilieva) are leucemie inca de cand era un bebelus. Din dorinta de a o salva, parintii sai (Jason Patric si Cameron Diaz) au hotarat sa mai aiba un copil (Abigail Breslin) conceput artificial si care sa se potriveasca perfect din punct de vedere genetic cu fata cea mare. Numai astfel, Kate ar fi putut beneficia neconditionat de toate organele, celulele, maduva de care ar fi avut nevoie.

Pelicula pune, astfel, in discutie o problema foarte importanta care a trecut aproape neobservata pana in acest moment: blocajele si traumele unei familii cand unul dintre membrii ei este bolnav. Din pacate, scenariul filmului nu are aproape niciun secret, in timp ce vocea din off penibilizeaza intamplarile si foloseste toate cliseele necesare pentru a impresiona.

Sa te tavalesti pe jos de atata tragedie

Astfel, Nick Cassavetes construieste o tragedie insuportabila prin tensiunea pe care o degaja si care are ca singur efect hohote de plans imposibil de controlat. De altfel, cred ca regizorul a dorit sa isi demonstreze ca este capabil sa faca sa planga cu lacrimi de crocodil fiecare spectator care indrazneste sa vada My Sister’s Keeper.

Personajele sunt tragice prin destinul lor : fata bolnava care nu mai are nicio speranta; mama care nu intelege ca este imposibil sa te opui mortii; mezina care a suferit numeroase transfuzii si  interventii chirurgicale deoarece fusese programata sa o tina in viata pe sora sa cu orice pret; avocatul epileptic; judecatoarea careia i-a murit copilul. Toate acestea fac din My Sister’s Keeper unul dintre cele mai melodramatice filme care au fost facute vreodata.

In ceea ce priveste actorii, acestia au un joc inegal. Fetele nu sunt foarte credibile in unele momente, dar Jason Patric se multumeste sa faca un rol sters, fara o incarcatura prea mare. Cel mai bine se descurca Cameron Diaz care urla cand trebuie, plange cand e cazul si, in special, impresioneaza cu incapatanarea de care da dovada in demersul sau de a-si salva fiica. In schimb, muzica este foarte bine aleasa, iar unele scene au fost montate excelent.

Iti recomand My Sister’s Keeper numai daca iti place sa plangi la cinema, in caz contrar vei petrece doua ore intr-o tensiune ingrozitoare si s-ar putea sa nu merite efortul.  

My Sister’s Keeper poate fi vizionat si in Romania incepand cu 28 august 2009.

Urmareste trailerul filmului My Sister’s Keeper .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea