Filme

#blueberry #nights #natalie #portman #jude #law #norah #jones #_my-blueberry-nights-2007

My Blueberry Nights - primele ecouri

Primul film in limba engleza al celebrului regizor Wong Kar Wai are o poveste delicios de "spontana si contemporana". Cineastul a abandonat de data aceasta locatiile exotice ce au devenit sinonime cu numele sau in ultimii ani.

Personajul central al filmului este Elizabeth , o tanara ce calatoreste prin Statele Unite, incercand sa afle adevaratul sens al dragostei si intalnind fel de fel de personaje excentrice pe drum. Elizabeth comanda in fiecare seara o tarta in cafeneaua lui Jeremy. Ii povesteste cum a parasit-o iubitul ei.

Filmat pe legendara Route 66, aceasta reflectie asupra iubirii si a descoperirii de sine este un road movie sentimental, ce-i ofera cantaretei Norah Jones prima ocazie de a juca intr-un film.

Primele reactii

Desi a fost bine filmat, in My Blueberry Nights gasim o amestecatura de actori consacrati siluiti sa lucreze cu un material slab. Pelicula va avea premiera in Romania pe 30 mai.

Contra

Boston Globe: My Blueberry Nights este primul film in limba engleza al regizorului Wong Kar Wai. Posibil, fara nicio coincidenta, sa fie cel mai prost film al sau (Ty Burr)

New York Post: Cea mai mare greseala a regizorului a fost ca a ales-o pe Norah Jones in rolul lui Elizabeth, o newyorkeza care porneste la drum dupa o mare dezamagire in dragoste. Jones, in primul sau film, nu stie sa joace (V.A. Musetto)

New York Times : In My Blueberry Nights, Wong Kar Wai reuseste sa faca America asa de frumoasa incat o sa va fie greu sa o recunoasteti (New York Times)

USA Today: In marea parte , My Blueberry Nights este iritant si incet ca melcul. Salvat pe alocuri de performanta vioaie a lui Jude Law (Claudia Puig)

Globe and Mail: Problemele distributiei si ale peliculei incep chiar de la rolul principal, interpretat de Norah Jones (Liam Lacey)

TIME Magazine : Natalie Portman este salvatoarea acestui film “fantezist”, in niciun caz cantareata Norah Jones (Richard Corliss)

Pro

New York Observer: Din fericire, domnul Wong si-a facut debutul intr-o alta limba fara a-si sacrifica sufletul artistic si stilul vizual personal (Andrew Sarris)

San Francisco Chronicle: Putini regizori reusesc cu brio sa capteze capacitatea filmului din prezent si trecut in acelasi timp. Wong este conectat intr-o zona speciala, care ii permite sa experimenteze bucuria si tristetea simultan (Mick LaSalle)

Hollywood Reporter: Acest film calm si inteligent poate ajunge o piesa de arta in casa fiecaruia (Kirk Honeycutt)

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer My Blueberry Nights

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea