Filme

#actor american #James Gandolfini #mostenire gandolfini #filme gandolfini #the sopranos

Mostenirea lui James Gandolfini: cele mai bune filme ale actorului american

James Gandolfini, indragitul actor din serialul "Clanul Soprano", s-a stins din viata la varsta de 51 de ani, in urma unui atac de cord. Cu o cariera de peste 25 de ani, James Gandolfini lasa in urma o mostenire cinematografica valoroasa. Iata care sunt cele mai bune filme in care a stralucit actorul american!

1. True Romance

Desi primul sau rol a fost cel din pelicula "Shock! Shock! Shock!" (1987), James Gandolfini s-a facut remarcat abia odata cu aparitia in "True Romance" (1993), in regia lui Tony Scott. Acesta a fost primul sau rol de criminal, dintr-un lung sir, care va culmina cu intruchiparea lui Tony Soprano in serialul "Clanul Soprano".

2. The Sopranos

Cea mai mare realizare din cariera cinematografica a lui James Gandolfini ramane rolul Tony Soprano, capul unui clan mafiot, din "The Sopranos", interpretat timp de 8 ani. De altfel, jocul sau actoricesc ireprosabil in serialul marca HBO i-a si adus trei premii Emmy.

Nu mai departe de inceputul lunii iunie, sindicatul scenaristilor americani a desemnat serialul "The Sopranos" drept cel mai bun din istoria televiziunii.

3. Where Wild Things Are

James Gandolfini a schimbat complet registrul in 2009 cand a acceptat sa isi imprumute vocea personajului Carol din filmul de animatie "Where the Wild Things Are" ("Taramul monstrilor").

Pelicula, inspirata dupa o poveste pentru copii scrisa de Maurice Sendak, s-a concretizat intr-o mica bijuterie cinematografica (a si primit, de altfel, o nominalizare la Globurile de Aur), in parte gratie sensibilitatii, dar si ferocitatii pe care actorul le-a imprumutat personajului sau.

4. Zero Dark Thirty

Implicarea lui James Gandolfini in pelicula premiata cu un premiu Oscar nu putea trece neobservata. In "Zero Dark Thirty", actorul american a interpretat rolul directorului CIA, Leon Panetta.

In pofida faptului ca a creionat un personaj credibil, James Gandolfini se declara, nu de mult, nemultumit de felul in care l-a interpretat pe fostul director al Agentiei Centrale de Inteligenta. "I-am trimis un mesaj lui Leon, in care i-am scris 'Imi pare foarte rau pentru tot. Pentru peruca, tot. Intr-un fel, imi esti ca un tata. Sigur vei gasi ceva care te va enerva", spunea actorul american.



Sursa foto: thetimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea