Filme

#Mary Poppins Returns #Mary Poppins Revine #cinematografe #premiera

"Mary Poppins Revine", o poveste noua despre optimism, dragoste si puterea vindecatoare a rasului

Daca esti fan Mary Poppins trebuie sa vezi continuarea celebrului film care ne-a marcat tuturor copilaria. Productia Disney "Mary Poppins Returns/ Mary Poppins Revine" este un musical original care tese noi aventuri pentru celebra dadaca, Mary Poppins. Aceasta este gata sa ofere o mana de ajutor tinerei generatii a familiei Banks, care se confrunta cu o pierdere personala grea.

Premiera filmului regizat de Rob Marshall, va avea loc in Romania in data de 21 decembrie.

"Mary Poppins a fost primul film pe care l-am vazut in copilarie si mi-a deschis mintea, m-a invatat sa iubesc filmele, mai ales musicalurile si aventura. Am fost coplesit cand Disney mi-a cerut sa duc mai departe pe marele ecran aventurile semnate de PL Travers. A fost unul dintre visurile mele sa concep un musical original plecand de la filmul clasic al copilariei mele", spune regizorul Rob Marshall.

O poveste nou-nouta

In Londra de dupa Marea Criza (atunci cand cartile au fost scrise), Michael Banks (interpretat de Ben Whishaw), acum un adult care are propria familie, lucreaza temporar pentru o banca londoneza, aceeasi la care au lucrat si tatal si bunicul lui. Locuieste cu cei trei copii ai sai, Annabel (Pixie Davies), John (Nathanael Saleh) si Georgie (Joel Dawson), insa vremurile sunt grele. Banii lipsesc, ca urmare a crizei financiare, iar stresul este inevitabil. O tragedie personala loveste din plin familia Banks: moartea sotiei lui Michael. Casa este in degringolada, in ciuda eforturilor menajerei. Sora Jane (Emily Mortimer) da o mana de ajutor ori de cate ori poate, insa e prea des ocupata cu campaniile destinate muncitorilor exploatati. Copiii sunt obligati sa se maturizeze prea devreme, sa isi asume prea multe responsabilitati pentru varsta lor, ceea ce face ca bucuria copilariei si entuziasmul ludic sa dispara din vietile lor.

In plus, relatia lui Michael cu propriii copii se deterioreaza pe zi ce trece, iar lichidatorul bancii, Mr. Wilkins (Colin Firth), da tarcoale casei, amenintand cu inceprea procedurilor de executare pentru neplata creditului.

Totul se schimba, insa, odata cu aparitia celei mai bune dadace din lume, Mary Poppins (Emily Blunt), ale carei talente unice transforma orice treaba domestica intr-o aventura fantastica. Uimitor, desi timpul a trecut, Mary Poppins e la fel de tanara ca atunci cand Michael Banks era copil.

Cu ajutorul unui bun prieten, Jack (Lin-Manuel Miranda), Mary Poppins ii atrage pe copiii familiei Banks in aventuri de neuitat si ii introduce in lumea excentrica a lui Topsy (Meryl Streep), verisoara ei, reinstaurand rasul, dragostea si optimismul in casa familiei.

 

O mega productie

Producatorii au ales sa filmeze in diverse locuri din Londra, tocmai pentru a da filmului acea nota aparte de realism. Printre punctele cheie unde au fost montate platourile de filmare se numara si catedrala Sf. Paul, Palatul Buckingham, Turnul Londrei, celebrele strazi Cowley si King Charles, bursa londoneza etc.

Fiecare colt in care s-a filmat a necesitat montarea de lumini speciale care sa complimenteze atmosfera filmului. Nu intamplator piesa de deschidere din musical se numeste "Sub cerul londonez" si, desi vremurile sunt tulburi, melodia in sine este o scrisoare de dragoste despre oras.

A fost nevoie de numeroase ore de documentare pentru a crea atmosfera specifica Londrei anilor ’30, iar munca asidua se vede in amplele decoruri folosite pentru a crea, de exemplu, aleea Cherry Tree (a durat 18 saptamani sa fie gata), magazinul lui Topsy (care a presupus o munca de sapte luni) sau interiorul casei Banks si enormul parc abandonat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea