Filme

#filme noi #marcel iures #filme #filme romanesti #tatal fantoma #distributie film

Marcel Iures revine pe marile ecrane in "Tatal Fantoma"

Filmul "Tatal Fantoma", cu Marcel Iures in rolul principal, va debuta pe in cinematografele din Romania pe data de 2 martie.

Road-movie inedit, "Tatal Fantoma" are un punct de plecare in nuvela "Almost Oriental" a scriitorului si scenaristului american Barry Gifford (cunoscut pentru " Wild at Heart " si "Lost Highway") care, de altfel, are si o aparitie cameo in film.

Comedie dulce-amara, filmul spune o dubla poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre un american (Marcel Iures, in primul sau rol comic) reintors in tara natala a tatalui sau – gangster din Chicago in clanul Siegel-Lanski– si Tania (Mihaela Sirbu) si, pe de alta parte, dragostea pentru cinematograful de alta data.

Alaturi de Marcel Iures si Mihaela Sirbu, in film mai joaca Valer Dellakeza, Mihai Constantin , Mimi Branescu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Nicodim Ungureanu , Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu si Mirela Oprisor .

"Tatal Fantoma" reprezinta debutul in lungmetraj al lui Lucian Georgescu, scenarist, producator, critic de film (membru FIPRESCI), conferentiar la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea