Filme

#madagascar #madagascar 2 #escape 2 africa #ben stiller #chris rock #jada pinkett smith #david schwimmer #sacha baron cohen #bernie mac #alec baldwin #_madagascar-the-crate-escape-2008

Madagascar 2 - un film cald pentru un sfarsit rece de toamna

Punctul forte al primei parti il reprezinta modul caraghios prin care aceasta a fost creata. Personajele principale sunt foarte toante, iar cele secundare (pinguinii si lemurii) sunt cele care fac show-ul.

Chiar daca leul Alex (Ben Stiller), zebra Marty (Chris Rock), hipopotamul Gloria (Jada Pinkett Smith) si girafa Melman (David Schwimmer) sunt personajele principale ale filmului, pinguinii sunt cei care fac senzatie. Inima si sufletul intregului film. Nu cred ca va mai dura mult si ii vom vedea intr-o productie separata.

Regele Julien (Sacha Baron Cohen – cunoscut pentru rolul sau din Borat) revine si el in peisaj in postura de conducator al lemurilor. Ca si pinguinii, acesta a primit mai mult spatiu pe ecran fata de prima parte.

Filmul ii gaseste pe eroii nostrii izolati pe tarmurile distante ale Madagascarului. Animalele urbane, precum si regele Julien, au pus la cale un plan atat de nebunesc incat s-ar putea chiar sa le iasa. Pinguinii au descoperit un vechi avion avariat, iar cu o precizie militara au reusit sa il faca sa zboare, oarecum.

Odata in aer, aceasta adunatura de metale ramane in suspensie exact atata timp cat ii trebuie pentru a ajunge catre cel mai salbatic loc din toate. Africa, acolo unde intreaga echipa isi intalneste semenii pentru prima oara.

Aici, eroii nostrii incep sa realizeze diferentele dintre jungla si inima Africii. In ciuda rudelor demult pierdute, a rivalilor romantici si a vanatorilor iscusiti, Africa pare un loc minunat, dar este oare mai bun decat casa lor de la gradina zoologica din New York Central Park?

Reuniune de familie si scene de gelozie

Povestea o ia in cateva directii, unele plictisitoare, altele inspirate. Discutiile dintre Alex si tatal sau (Bernie Mac) si povestea romantica dintre girafa Melman si hipopotamul Gloria sunt scene des intalnite si parca secate de umor. Pe celalata parte, Marty nu este singurul personaj caruia Chris Rock ii da viata. Acesta isi imprumuta vocea unui grup maricel de zebre. Iar toate scenele in care apar pinguinii sau lemurul Julien sunt create pentru a genera hohote de ras.

Madagascar 2 pare a fi o parodie a celebrului film animat The Lion King. Incepand cu povestea – fiul regelui se intoarce acasa si trebuie sa demonstreze ca este demn de a fi noul conducator al grupului – si continuand cu personajele – aici, cel mai bun exemplu ar fi personajul negativ. Leul Makunga (Alec Baldwin) seamna izbitor (cu exceptia kilogramelor in plus) cu Scar, unchiul malefic al lui Pumba.

Leul Makunga (genul de personaj malefic- idiot ) isi doreste din toata inima sa ajunga liderul grupului prin orice mijloace. Acesta se va folosi de Alex pentru a-l da pe tatal sau jos de la putere.

La capitolul imagine, Madagascar 2 s-a descurcat mult mai bine fata de prima parte. Culorile vii, claritatea imaginilor si miscarea naturala a personajelor ridica studiourile la DeamWorks un nivel mult mai apropiat de Pixar.

Filmul nu trebuie privit doar din unghiul comic. Aceste animale "de la oras" revin pe taramul natal – Alex si-a regasit familia, Marty nu se mai simte singur si unic, Melman nu este singura girafa paranoica de pe Pamant, iar Gloria crede, pentru o clipa, ca si-a gasit perechea. Totusi, cei patru au senzatia ca nu sunt acasa. Anii petrecuti in captivitate parca le-a topit spiritul salbatic. Atasati de om, ei sunt nevoiti sa se adapteze situatiei sau zilele lor vor fi numarate.

Astfel, filmul poate fi privit drept un semnal de alarma. Toate fiintele consumatoare de oxigen trebuie lasate in mediul lor. Rapindu-le din acel mediu, ele nu ajung sa serveasca decat ca obiecte decorative.

Chiar daca distributia s-a marit considerabil, povestea ramane centrata pe valoarea prieteniei. Intriga este largita pentru a face loc dragostei romantice si familiale. Desi nu aduce nimic nou genului, Madagascar 2 este o pelicula animata amuzanta, care va fi pe placul publicului de toate varstele.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Madagascar: Escape 2 Africa

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea