Filme

#_leatherheads-2008 #2008 #dragoste #romantic #drama #sport #comedie #leatherheads

Leatherheads - primele ecouri

O comedie romantica inspirata de inceputurile mai-ciudate-decat-fictiunea ale ligii de fotbal american , in 1925. George Clooney se amuza sa joace un rol de, dar si sa regizeze. Si, dupa cum veti vedea, nu stiti care este mai bun - actorul sau regizorul.

Cu mult inaintea ecranelor Jumbotron, a gazonului artificial Astrotub si a majoretelor, a salariilor de multe-milioane-de-dolari si a aranjamentelor de culise, au existat oameni care au jucat fotbal doar din dragostea pentru joc. Erau duri si grosieri. Vorbeau murdar, erau vicleni si mitocani. Erau Leatherheads.

Clooney este capitanul Dodge Connolly, un erou al fotbalului, sarmant, chipes si destul de istet incat sa priceapa ca fanii acestui sport sunt mai mult niste betivani cu gura mare decat niste persoane in stare sa dea bani frumosi doar ca sa asiste la joc. Capitanul este hotarat sa faca tot ce e posibil sa-si calauzeasca echipa si liga spre stadioanele impozante.

Primele reactii

In ciuda premisei puternice si a distributiei de top, aceasta comedie sportiva arata doar jumatate din potentialul sau. Leatherheads poate fi vizionat pe marile ecrane romanesti din 9 mai.

Contra

Variety: Singura tinta a acestui film a fost multumirea publicului, lucru care a facut ca filmul sa piarda din detaliu. A consumat multa enerigie, iar rasplata a intarziat sa apara (Todd McCarthy)

Arizona Republic: Filmul este echivalentul unui meci pierdut in care jucatorii fug in stanga si-n dreapta, facand tot felul de miscari caudate. In final, progresul pare aproape imposibil (Bill Goodykoontz)

New York Daily News: Este usor de observat cea ce vrea George Clooney sa faca, dar este greu de inteles modul in care doreste sa le obtina (Elizabeth Weitzman)

Chicago Tribune: Leatherheads este doar OK. Cred ca filmul o sa-si gaseasca un public care sa simta nevoia unei mici schimbari de peisaj (Michael Phillips)

Pro

Newsday: Atat in spatele camerei de filmat, cat si in fata acesteia, Clooney imbiba pelicula cu un farmec si o inteligenta irezistibila, reusind sa o ridice deasupra standardelor impuse (Rafer Guzman)

TIME Magazine : Poate ca filmul isi pierde cate putin din energie, dar totul revine la normal atunci cand George Clooney si Renee Zellweger palesc inspre apus (Richard Schickel)

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Leatherheads

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea