Filme

#_ladies-in-lavender-2004

Ladies in lavender

Filmul reuneste doua actrite cu un potential inepuizabil - si . Asistam la un duet care transforma o poveste obisnuita intr-o adevarata simfonie. Dench si Smith se completeaza perfect, ne manipuleaza in ce directie vor-ne amuza sau ne intristeaza si ne obliga sa ne implicam activ in ceea ce vedem.

Surorile Widdington duceau o existenta plina de armonie , compusa din mici tabieturi si ritualuri-plimbari pe faleza, gradinarit , lecturi si mult ceai. Se intelegeau perfect si pareau ca se afla intr-o stare de echilibru. Descoperirea si salvarea unui tanar violinist polonez - Andrea ( ), gasit apoape fara suflare pe plaja, - transforma iremediabil raporturile dintre ele doua si structura universului lor. Se instaleaza incet, pe nesimtite - o concurenta, accentuata de sentimentele "usor nepotrivite" nutrite de Ursula ( Judi Dench ).

, lipsita aparent de orice urma de sentimentalism.

In ciuda tonului prea dulceag si comercial pe alocuri si a scenariului ce uneori lasa de dorit - filmul este un regal datorita interpretarilor de exceptie a celor trei actrite Dench, Smith si Margolyses.

Primele doua au mai putut fi admirate impreuna in "Tea with Mussolini "(1998) dar in " " ipostazele s-au schimbat radical.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea