Filme

#actrita #jodie foster #filme jodie foster

La multi ani, Jodie Foster! Top 5 cele mai bune filme in care a aparut actrita americana

Jodie Foster, actrita care se remarca in anii '70 in memorabilul "Taxi Driver", implineste azi frumoasa varsta de 50 de ani. Iata si alte lungmetraje de colectie in care a aparut faimoasa actrita americana.


5. Panic Room (2002)

"Panic Room" este una dintre capodoperele lui David Fincher, acelasi cineast responsabil pentru pelicule clasice ca "Fight Club" sau "Se7en". Filmul infatiseaza povestea unei mame si a fiicei sale adolescente, care raman captive intr-o camera de panica din propria casa, in timpul unei spargeri efectuate de trei infractori periculosi.


4. Contact (1997)

"Contact" incearca sa ofere raspunsuri la una dintre marile intrebari ale omenirii: "Suntem singuri in Univers?". Jodie Foster intruchipeaza perfect omul de stiinta care incearca sa convinga o lume intreaga ca extraterestrii exista, bazandu-se pe interpretarea unor semnale radio venite din spatiu.


3. The Accused (1988)

"The Accused" este filmul care i-a adus lui Jodie Foster primul Oscar din cariera ("Best Actress in a Leading Role"). Productia infatiseaza povestea lui Sarah Tobias (Jodie Foster), o femeie violata care incearca sa lupte impotriva sistemului juridic american. Alaturi de avocata Kathryn Murphy (Kelly McGillis), ea isi va construi un plan solid de atac menit sa-i pedepseasca pe atat agresorii sai, cat si pe cei care care i-au incurajat pe acestia.


2. Little Man Tate (1991)

In "Little Man Tate", Foster interpreteaza rolul unei mame singure care descopera ca Fred, fiul sau de opt ani, este un mic geniu. Ea va face tot ce-i sta in putere pentru a-l ajuta pe acesta sa-si exploateze la maximum calitatile.


1. The Silence of the Lambs (1991)

Un alt film care a avut premiera in 1991 a fost "The Silence of the Lambs", un excelent thriller regizat de Johnathan Demme ("Philadelphia", "The Manciurian Candidate"). Jodie Foster intra in pielea lui Clarice Starling, un tanar agent FBI insarcinat cu capturarea unui criminal in serie care obisnuia sa-si jupuiasca victimele.

Clarice va fi nevoita sa apeleze la serviciile lui Hannibal Lecter, un detinut canibal care stapaneste la perfectie arta manipularii. Filmul a fost recompensat in 1992 cu cinci trofee Oscar.



Sursa foto: moviehole.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea