Filme

#_interviu-2007

Interviu - interpretare captivanta, rezultat frustrant

De ce nu i-as da linistita o nota mare filmului Interviu? Deoarece cred ca marea greseala a lui Steve Buscemi, regizorul filmului si unul dintre actorii principali, a fost aceea de a nu intretine ritmul filmului pana la final. In cazul unui film de genul acestuia, esti nevoit sa fii mereu atent la schimbul de replici si, mai ales, la ritmul si evolutia acestuia. Pe alocuri filmul are de suferit in intensitate tocmai pentru ca se pierde substanta conversatiei in defavoarea altor elemente cum ar fi gesturi marunte sau intorsaturile de situatie (de multe ori ilogice si fara vreun sens), iar spre final chiar se pierde prea mult din concentrarea asupra ritmului si evolutia devine previzibila.

Pe scurt, pentru a va face o idee, filmul ii are ca protagonisti pe Steve Buscemi si Sienna Miller. El, un reporter de varsta mijlocie, experimentat, corespondent de razboi si specializat pe subiecte serioase, este nevoit, datorita unor probleme profesionale, sa-i ia un interviu face to face celei mai celebre actrite de soap opera din America, Katya.

Regizorul german Theo van Gogh luase decizia de a reface 3 dintre filmele sale, de data aceasta filmate cu actori americani in locatii americane si vorbite in engleza. Insa Van Gogh a fost ucis de extremistii islamici inainte de a pune in practica noua idee. Trei regizori americani, mai exact Steve Buscemi, Stanley Tucci si John Turturro au luat asupra lor realizarea proiectului lui Van Gogh si au decis sa realizeze cele 3 filme: “ Interview ” (2003), “ Blind Date ” (1996) si “06” (1994).

Primul care a facut un pas in realizarea proiectului cunoscut acum “Triple Theo” a fost Steve Buscemi odata cu realizarea primului film din serie. Este vorba de Interviu, film ce va avea premiera in Romania in 21 decembrie 2007.

La fel ca si celelalte doua filme, Interviu are ca element principal dialogul si tehnica conversationala. Pentru un remake al cunoscutului film german, pelicula regizata de Buscemi a iesit aproximativ ok, insa cu destul de multe frustrari pentru spectator.

Intrebari, raspunsuri, prefacatorie si multa, multa minciuna presupune intalnirea. Si de o parte si de alta, cei doi interlocutori par extrem de sinceri la suprafata, in timp ce jocul de-a dialogul este unul ipocrit si fara vreo insemnatate pentru celalalt. Aceasta e premiza de la care se porneste si uneori chiar reuseste sa o sustina.

Ar fi putut iesi un dialog mult mai antrenant intr-o atmosfera mult mai tensionanta. Insa pe alocuri, ritmul se dezumfla si schimbul de replici devine chiar plictisitor si obositor. Un corespondent de razboi fata in fata cu o actrita de soap opera ne-ar fi putut oferi pe langa scantei de perceptie unul asupra celuilalt, mult cinism si intorsaturi inteligente si, poate, si un decor mai provocator decat o camera cu nimic convingatoare . Aceasta a parut de multe ori si intentia regizorului, insa s-a pierdut in defavoarea interpretarii.

In ceea ce priveste aparitia celor doi… interpretarea destul de captivanta, si daca regia i-ar fi ajutat mai mult, as putea spune ca iesea ceva provocator si de exceptie. Sienna Miller demonstreaza calitati pe care rareori a avut ocazia sa le scoata la suprafata, iar alaturarea cu Buscemi nu-i face decat bine. Schimbul de roluri, in evolutia conversatiei, intre cei doi este destul de convingator pentru a ni-i arata ca egali si in interpretare. Modul captivant in care interpreteaza e chiar frustrant pentru rezultatul final al filmului.

Cel putin pentru aparitia in tandem a celor doi pe ecran, dialogul (nu uitati, pe alocuri chiar captivant) merita urmarit, implicit intreg filmul. Si, mai ales, pentru viitoarea comparatie cu rezultatele celorlalti regizori implicati in proiect.

NOTA: 7/10




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea