Filme

#ray romano #dinozauri #carlos saldanha #2009 #animatie #film #_ice-age-dawn-of-the-dinosaurs-2009

Ice Age 3 - Manny & Co. descopera dinozaurii de sub gheata

De maine, 3 iulie, ii vom vedea din nou pe marile ecrane pe cei patru trasniti care au speriat epoca de gheata: mamutul Manny, lenesul Sid, tigrul Diego si veverita nebuna si mereu in goana dupa ghinda jucausa, Scrat. Regizorul Carlos Saldanha , scenaristul primului Ice Age si co-regizorul lui Meltdown, semneaza aceasta noua aventura in 3D care va purta ciudata haita din epoca de gheata in plina era a dinozaurilor.

Manny & Co. se lupta cu dinozaurii din epoca de gheata

ice age 3In Ice Age 3 prietenia dintre Manny ( Ray Romano ), Sid (John Leguizamo) si Diego (Denis Leary) este pusa din nou la incercare, de aceasta data cei trei confruntandu-se cu problemele unor adulti a caror viata nu mai este la fel de aventuroasa cum era odata. Manny va fi tata in curand (Ellie asteapta un pui de mamut), Diego simte ca nu mai face parte din noua familie a prietenului sau, mai ales ca si-a cam pierdut reflexele unui tigru si a ajuns de rasul gazelelor, iar Sid isi testeaza latura… materna furand 3 oua de dinozaur.

Lenesul este fericit sa aiba ca pui niste creaturi ciudate cara inhata tot ce prind, dar bucuria sa este de scurta durata pentru ca in epoca de gheata isi face aparitia mama T-Rex care isi vrea puii inapoi. Din greseala il insfaca si pe Sid si-l duce in taramul jurassic de sub gheata, iar Manny, Ellie (Queen Latifah), Diego si opossumii Eddie (Josh Peck) si Crash (Sean William Scott) se vad nevoiti sa porneasca in cautarea lenesului tont.

Haita lui Manny descopera sub gheata o lume noua populata de specii de dinozauri pe care le credeau disparute, dar si de o nevastuica bizara, pe nume Buck (Simon Pegg), care va fi ghidul lor pe taramul periculos.

New entries: Buck si Scratte

Combinatie intre personajul lui Captain Sparrow (Johnny Depp) din Piratii din Caraibe si celebrul Rambo, Buck sufera serios de tulburari de personalitate sau atacuri de dementa din cauza singuratatii si da nastere unora dintre cele mai amuzante scene din film: monologul hamletian cu craniul prins de picior, haituirea un dinozaur urias si alb (va suna cunoscut?) sau rasul isteric cauzat de un gaz halucinogen. Cand isi da seama ca Randy, Moby Dick -ul sau reptilian, s-ar putea sa fi murit, Buck este disperat ca si-a pierdut ratiunea de a trai.

Evident, incursiunea in lumea disparuta a dinozaurilor in incercarea de a-l salva pe Sid, ii va arunca pe Manny & Co. inice age 3 aventura vietii lor si le va pune la incercare, din nou, prietenia si spiritul de haita. Scrat, veverita preistorica in continua goana dupa ghinda lui, are si el parte de aventura sa cand o intalneste pe Scratte, o veveritoaica oachesa pusa pe fapte mari: mai intai incearca sa-i fure ghinda, apoi il seduce cu un tango pasional si-l duce in scorbura, de unde Scrat evadeaza (ca orice barbat incoltit de treburile casnice) pentru a se intoarce la…da, ati ghicit, ghinda lui pretioasa.

Scenariul lui Ice Age 3 este bine pus la punct, sondand, cu foarte mult umor, problemele si temerile cu care se confrunta fiecare personaj, conferindu-le astfel lui Manny & Co. si o latura mai serioasa si matura, neexplorata pana acum in primele doua filme ale seriei. Despre grafica nu sunt prea multe de spus decat ca devine mai buna si mai stilizata cu fiecare film, iar 3D-ul va va face probabil sa va simtiti ca intr-un rollercoaster.

Dawn of Dinosaurs este un film pentru toate categoriile de varsta, la care toata sala a ras cu pofta timp de 90 de minute, iar comentariile unora in legatura cu veridicitatea unei astfel de povesti in care dinozaurii isi fac aparitia in epoca de gheata, chiar nu-si au locul. De cand trebuie sa fie un film de animatie credibil?


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea