Filme

#_da-mai-departe-2000

Harry Potter si ce poate face excesul de vrajeala

Din ciclul: Ce vraji a mai facut Harry Potter ? avem in sfarsit si pe marile ecrane din Romania minunea minunilor : Harry Potter and the Goblet of Fire, a patra parte din seria care a creat deja dependenta printre copii si in consecinta a avut incasari grase.

Un film care e mai cu mot decat celelalte trei aparute pana acum pentru faptul ca scenele violente, dupa umila mea parere, sunt impinse la limita suportabilului. Exagerat de sumbru pentru un film adresat copiilor, Harry Potter and the Goblet of Fire ne prezinta un episod de „cooperare magica internationala” in care se intrec trei scoli de magie in cadrul Turnirului celor Trei Vrajitori . Minunatiile nu mai dovedesc sa se inghesuie pe ecran. Spatii vaste, panorame de basm, apa, aer, foc, stralucire si intuneric infricosator, suspans si mai nou si povestioare de amor, le avem pe toate in Harry Potter and the Goblet of Fire.

Despre personajul Harry Potter ce sa va spun... din start e chinuit in film insa aura de erou e cu atat mai stralucitoare cu cat micutul trebuie sa faca fata unor probe destinate studentilor mai mari. Oare va face fata Harry Potter tuturor incercarilor in lupta cu fortele intunericului? Era o intrebare retorica. Cred ca nici un copil nu se mai intreaba asta insa suspansul ne face inima sa ne urce in gat atunci cand Harry se zbate in apa, in aer sau pe uscat in ghearele unor hidosenii baloase cu aspect de peste imputit. (Scuzati limbajul dur dar chiar nu as putea reda altfel scarboseniile magistral construite cu ajutorul efectelor speciale.) Si cum sa nu-l iubesti pe micutul Harry Potter, cum sa nu-ti pui poza lui pe tricou, cum sa nu-ti cumperi caiet cu Harry Potter sau puzzle cu acelasi mic vrajitor cand el intoarce cu susul in jos lumea neagra a raului? Da. Harry Potter e irezilstibil! Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, in sufletul lui de erou-puber mijesc mugurii dragostei, deci iata inca un motiv de a viziona filmul.

Efecte speciale spectaculoase, vrajitori impartiti pe caprarii si personaje negative dezgustatoare scornite pentru a satisface o teribila sete de fantastic, manifestata acut in cazul celor mici. Cu toate acestea, adult sau copil, lumea fantastica, deja marca inregistrata Harry Potter, ne prinde si ne duce departe, departe… Sigur, nu e recomandat sa vezi filmul inainte de culcare pentru ca nu ar fi de mirare sa te visezi hartuit de Lord Voldemort!

Revenind putin la realitate nu pot sa nu amintesc un fapt semnificativ care apare in poveste: se precizeaza ca dragonii care apar in prima proba a concursului sunt special adusi din Romania. Si uite asa, dupa Dracula, ajungem celebri si pentru dragoni... Si ma mai preocupa un lucru...de ce Harry Potter nu-si pierde ochelarii in nici o cascadorie de-a sa? Poate ca exagerez pentru ca pe mine inca nu m-a prins microbul Harry Potter. Cu alte cuvinte cred ca la mine nu prea tine vrajeala, fie ea si a lui Harry Potter! Ma intreb ce ne mai asteapta in partea a cincea a seriei...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea