Filme

#nominalizare #george pistereanu #premiile academiei europene de film

George Pistereanu in cursa pentru "Cel mai bun Actor European"

george pistereanu a fost nominalizat de catre Academia Europeana de Film , la sectiunea " Cel mai bun Actor European", pentru rolul sau din "Eu cand vreau sa fluier, fluier". George este al doilea actor roman nominalizat la premiile academiei europene de film (dupa Dorel Visan, in 1988, pentru "Iacob", in regia lui Mircea Daneliuc), numite si Oscarurile europene.

Alaturi de George, sunt nominalizati patru alti actori printre care si Ewan McGregor, pentru rolul sau din "Ghost Writer", in regia lui Roman Polanski.

De-a lungul timpului, acest premiu a fost acordat unor actori ca Roberto Benigni (1998, “La vita e bella”, Oscar pentru cel mai bun actor), Javier Bardem (2004, Mar Adrento, Oscar pentru cel mai bun film strain) si Daniel Auteuil (2005, “Cache”).

Nominalizarile au fost stabilite de catre membrii Academiei Europene de Film, in urma unui amplu proces de votare, la care au participat cei peste 2300 de profesionisti din lumea filmului. Anuntarea castigatorilor va avea loc pe 4 decembrie 2010, in cadrul galei de decernare a premiilor de la Tallin.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea