Filme

#adrien brody #rachel weisz #mark ruffalo #premiera #film #cinema #_the-brothers-bloom-2008 #fratii_bloom

Fratii Bloom, Feti - Frumosi corupti

Fratii Bloom inventeaza povesti de pacalit oamenii bogati. Sunt smecheri si boemi si i-au innebunit de cap pe toti parintii care au vrut sa ii adopte. Simti miros de film tipic hollywoodian? Nu te inseli.

Oricat de frati ar fi, insa, cei doi protagonisti au viziuni diferite despre viata. Stephen (Mark Ruffalo), fratele cel mare, este foarte multumit de modul lui de a tari, in timp ce fratele cel mic, Bloom (Adrien Brody) vrea sa se schimbe si sa devina un om cinstit.

Smecheriile Fratilor Bloom ies pe banda rulanta, fara greseala. Cu toate acestea Bloom este din ce in ce mai nemultumit si se revolta izolandu-se la mare, intr-un peisaj idilic. Aici zace toata ziua intr-un hamac si, culmea, ii place pentru o perioada. Dar Stephen nu doreste ca fratele sau cel mic sa isi rateze viata, astfel ca vine cu o propunere tentanta. Nu iti spun ce propunere pentru ca, promit, nu iti va fi greu deloc ca sa o intuiesti.

De altfel, scenariul poate fi trecut la punctele slabe ale filmului. Cu un minimun de efort de imaginatie ghicesti rapid spre ce se indreapta aventurile din Fratii Bloom. Culmea este ca s-ar putea sa nu iti pese prea mult. Nu de alta, dar filmul iti insufla o stare de bine . Aproximativ relaxarea pe care ti-o da un masaj la talpi dupa o zi de mers incontinuu prin pietricele si noroaie.

Mai adauga ca Penelope (Rachel Weisz), tanara bogata care da peste cap viata celor doi frati, se afla in una dintre zilele ei bune cand nu conteaza prestatia din film, ci conteaza doar aparitia ei fizica.

Cand devii pacalit de propria escrocherie

Si, da, pelicula este excelenta daca vrei sa te relaxezi si sa mai si razi, pe deasupra. Nu iese, insa, din tiparul productiilor tipic hollywoodiene. Ritm rapid, aventura, explozii, cateva personaje interesante la care se adauga punctul culminant clasic in care cel care este obisnuit sa ii pacaleasca pe ceilalti se transforma in cel care este pacalit de propria escrocherie.

In plus, te bucuri foarte mult cand observi ca in spatele eroilor regasesti un peisaj bine cunoscut. Nici mai mult nici mai putin, Castelul Peles unde, de altfel, s-au desfasurat o parte din filmarile la Fratii Bloom. Spre final, mai recunosti Cazinoul din Constanta. Aici se va intampla una dintre scenele filmului care iti va da palpitatii, mai ales daca iti plac impuscaturile si scenele dramatice de lesin.

Ce mi-a placut cel mai mult la film? Izul de basm cu Feti - Frumosi corupti si Ilene Cosanzene aventuroase. Actiunea filmului este, intr-adevar frumos expusa, nu te astepta insa sa ai vreo revelatie sau sa inveti ceva nou. E un film usurel, dupa cum iti spuneam.
 
Pelicula va avea premiera mondiala pe 29 mai si o vei putea urmari la Hollywood Multiplex, Movieplex, CITYPLEX, Oden (Cluj), Lotus (Oradea) si Cinema City (Timisoara).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea