Filme

#sam riley #eva green #ryan phillippe #franklyn #_franklyn-2008

Franklyn - recomandat insomniacilor

sforaituri .

Actiunea se petrece cand la Londra cand in Meanwhile City. In Londra, Emilia (Eva Green)o tanara artista, incearca sa faca un proiect original de arta. Se pare insa ca, in Franklyn, singurul mod prin care mai poti fi original este sa te sinucizi si sa te filmezi in timp ce faci acest lucru. Fata se sinucide cel putin o data pe luna in moduri diferite si palpitante, sperand sa atraga atentia mamei sale iresponsabile sau a profesorilor de la facultatea de Arte.

In acest timp Jonathan Preest (Ryan Phillippe) se tot plimba pe acoperisurile din Meanwhile City. Coordonatele acestui oras sunt total diferite de coordonatele unei localitati normale. Efectele speciale infrumuseteaza Meanwhile City si hidosesc oamenii orasului. Intre ei, Jonathan Preest care poarta mereu pe fata o masca ce se doreste a fi ingrozitor de urata, are ganduri justitiare si de razbunare.

Jonathan Preest invinovateste religia pentru toate rautatile din Meanwhile City si pe The Individual pentru moartea unei fetite pe care fusese platit sa o salveze.

Ca totul sa fie si mai complicat, un tanar, Milo (Sam Riley) este parasit de iubita lui cu o zi inainte de nunta si se plimba dezamagit prin Londra cand o zareste pe Sally, prietena lui din copilarie. Pentru ca lucrurile sa fie si mai alambicate, se dovedeste ca Sally exista numai in imaginatia lui.

Combinatie intre Batman si filmul filosofic

Franklyn este o combinatie intre Batman si un film filosofic. Din pacate, insa, scenariul nu are nici forta, nici originalitate si nici nu iti inspira vreun chef ca sa il maiĀ  recomanzi cuiva. Poate doar vreunui prieten insomniac asupra caruia pilulele nu au avut niciun efect oricat ar fi fost de puternice.

Filmul este greu de decodat pentru ca este aproape imposibil sa ii gasesti o desfasurare logica. Producatorii s-au straduit si au dat tot felul de indicatii subtile. Acestea, insa, se dovedesc a fi mult prea subtile pentru inteligentele medii si peste medie. De asemenea, nu vei fi capabil sa intelegi de ce pelicula se numeste in acest fel nici macar dupa ce ai vazut Franklyn. Numele Franklyn apare la un moment dat, intr-un scurt cadru, pe o cutie postala .

Care este pana la urma legatura dintre personajele filmului? La final vei avea parte de un raspuns. Nu stiu, insa, in ce masura va fi unul satisfacator.

Urmareste trailerul filmului Franklyn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea