Filme

#florin piersic #actor #roluri

Florin Piersic: 5 roluri memorabile

Florin Piersic, un adevarat simbol al elegantei masculine in lumea teatrului si filmului autohton, este de zeci de ani unul dintre rasfatatii publicului roman si reuseste cu fiecare aparitie sa starneasca ropote de aplauze. Actorul este cunoscut datorita rolului Margelatu, dar si datorita altor personaje pe care va invitam sa le descoperiti in cele ce urmeaza.


Harap Alb in "De-as fi Harap Alb" (1965)

Debutul cinematografic al lui Florin Piersic s-a produs in anul 1958, in pelicula "Ciulinii Baraganului". Primul rol de amploare va veni insa abia in 1965, anul in care actorul il joaca pe Harap-Alb in "De-as fi Harap Alb", o adaptare intr-o nota ironica a popularului basm al lui Ion Creanga.


Preda Buzescu in "Mihai Viteazul" (1970)

In 1970, a fost distribuit superproductia istorica "Mihai Viteazu", unde a avut ocazia sa isi demonstreze talentul in fata unor actori experimentati precum Amza Pellea, Colea Rautu, Ion Besoiu sau Olga Tudorache. Lui Piersic i-a revenit rolul lui Preda Buzescu, unul dintre oamenii de nadejde ai voievodului Mihai Viteazul.


Anghel Saptecai in "Haiducii lui Saptecai" (1971)

Decada anilor '70 marcheaza o apropiere a lui Florin Piersic de partiturile de haiduc. Un prim exemplu este aparitia in "Haiducii lui Saptecai", al patrulea film din populara serie a "Haiducilor". Aici, Piersic are parte de rolul chipesului Anghel Saptecai, un haiduc care se ridica in apararea taranilor asupriti. Peripetiile lui Saptecai vor fi continuate in "Zestrea domnitei Ralu" si "Saptamana nebunilor".


Grigore Pintea in "Pintea" (1976)

In "Pintea", Florin Piersic il intruchipeaza pe Grigore Pintea, un ofiter in armata habsurgica reconvertit in haiduc dupa moartea parintilor sai. El se va indragosti de frumoasa Iza, o maramureseanca interpretata de Maria Ploaie.


Margelatu in "Drumul oaselor" (1980)

"Drumul oaselor" este filmul in care-l vedem pe Piersic pentru prima ora in rolul lui Margelatu, simpaticul haiduc amator de seminte de floarea soarelui. Actorul va mai imbraca costumul lui Margelatu de inca cinci ori in: "Trandafirul galben", "Misterele Bucurestilor", "Masca de argint", "Colierul de turcoaze" si "Totul se plateste".

Sursa foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea