Filme

#127 hours #filme #the social network #intouchables #Argo #cazuri reale

Filme recente inspirate din cazuri reale

Filmele inspirate din fapte reale au marele atu de a fi mai aproape de sufletul cinefililor, decat, de exemplu, productiile cu supereroi sau lungmetrajele din zona horror. Astazi iti propunem o trecere in revista a celor mai reusite pelicule recente ale caror scenarii au la baza evenimente adevarate.

 

Argo (2012)

In anul 1979, ambasada americana de la Teheran este asaltata de un grup de islamisti, iar 63 de cetateni americani sunt luati ostatici. In schimb, alti sase reusesc sa treaca neobservati si se ascund in ambasada Canadei. Acolo il asteapta pe agentul CIA Antonio Mendez, care va pune la cale o actiune de inedita de salvare. El vrea sa-i scoata din Teheran, deghizati intr-o echipa de producatori de film care vor sa realizeze o productie SF in desertul iranian.

In rolul agentului Mendes il intalnim pe Ben Affleck, cel care semneaza de altfel si regia filmului.


127 Hours (2010)

"127 Hours" reprezinta ecranizarea tulburatoarei povesti a lui Aron Ralston (James Franco), un tanar catarator care ramane blocat timp de 127 de ore la inaltime. Cu mana prinsa sub un bolovan imposibil de inlaturat, cu putin apa si mancare, Ralson inregistreaza cu camera sa video mesaje de adio catre cei care-l cunosteau, convins ca nu mai are nicio sanse de scapare.

"127 Hours" a fost nominalizat la sase Oscaruri, fara a castiga vreunul.


Intouchables (2011)

"Intouchables" este una dintre cele mai vizionate productii franceze ale ultimilor ani. Pelicula infatiseaza cu umor legatura care se leaga intre un invalid tintuit intr-un scaun cu rotile si ingrijitorul sau, un individ de culoare cu limbaj si atitudine de ghetou.


The Social Network (2010)

In octombrie 2003, studentul Mark Zuckerberg intra ilegal in reteaua de calculatoare a universitatii si crea Facemash, un site cu o baza de date in care sa le includa pe toate fetele din campus. Site-ul se viruseaza rapid si duce la prabusirea intregului sistem informatic de la Harvard. Pe baza acestui site, Zuckerberg va crea mai tarziu facebook.com, care va deveni in scurt timp cea mai populara retea de socializare din lume.

"The Social Network", filmul care infatiseaza geneza si dezvoltarea Facebook-ului, a reusit sa castige trei trofee Oscar la gala din 2011.



Sursa foto: popcornandasoda.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea