Filme

#filme #top filme #flme tari #filme shakespeare

Filme realizate dupa romanele lui Shakespeare

William Shakespeare este un scriitor desavarsit, care a incantat generatii intregi si care, cel mai probabil, va continua sa o faca. Operele sale literare au stat la baza unor filme de succes printre care Romeo si Julieta, Hamlet sau Visul Unei Nopti de Vara.

Romeo si Julieta

Desi exista mai multe variante ale filmului Romeo si Julieta, cel mai cunoscut ramane cel in care apare Leonardo DiCaprio.

Filmul este o transpunere a variantei originale, insa partea interesante este ca desi productia este una adaptata vietii moderne dintr-o suburbie din Verona, actorii pastreaza totusi acelasi dialog, aceleasi replici.


 

Hamlet (2000)

Cu Ethan Hawke, Kyle MacLachlan si Julia Stiles in rolurile principale, Hamlet este o productie de exceptie, in care printul danez incearca sa razbune uciderea tatalui sau. Actiunea este adaptata pentru inceputul secolului XX, iar transpunerea acesteia pe marile ecrane a fost un mare succes.

10 Things I Hate About You (1999)

10 Things I Hate About You reprezinta o varianta moderna a operei Imblanzirea scorpiei. Filmul o are in rolul principal pe Kat, o tanara care refuza din start contactul cu orice baiat din scoala, pana in momentul in care intalneste un tip la fel de dur si de incitant ca ea. Din pacate, Kat afla ca colegul de care s-a indragostit, a iesit cu ea doar pentru ca a fost platit. In final insa, cei doi isi dau seama ca se iubesc si ca sunt meniti sa fie impreuna.


 

A Midsummer Night's Dream (1999)

A Midsummer Night's Dream sau Visul Unei Nopti de Vara este o productie deosebita. Aceasta are la baza principiile false care conduc societatea, incepand de la gandirea plina de prejudecati si pana la casatoriile aranjate, indiferent de sentimentele tinerilor. Totusi, pentru ca dragostea nu se supune acestor principii si niciunei legi, tinerii se intalnesc in padurea din apropierea unui oras italian, acolo unde pot da frau liber sentimentelor pe care le au. Mai mult decat atat, tinerii gasesc in aceasta padure o serie de fiinte nemuritoare, printre care zeitati si spiridusi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea