Filme

#filme noi #filme #lincoln #silver linings playbook #Amour #Hansel and Gretel: Witch Hunters

Filme noi pe marile ecrane din Romania (1-3 februarie 2013)

Primul weekend al lunii februarie aduce o noua serie de filme de exceptie pe marile ecrane din Romania. Cinefilii romani se vor delecta cu pelicule nominalizate la Oscar, cu o productie care a debutat direct pe locul intai in box office-ul nord american, precum si cu unul dintre cele mai tulburatoare filme franceze din ultimii ani.


Silver Linings Playbook

Regia: David O. Russell
Distributie: Bradley Cooper, Robert De Niro, Jennifer Lawrence, Jacki Weaver

Primul din lista premierelor din weekend-ul 1-3 februarie 2013 este "Silver Linings Playbook", o comedie cu accente dramatice in care ne reintalnim cu Bradley Cooper si Robert De Niro. Pelicula infatiseaza povestea lui Pat Solitano, un fost profesor internat la o clinica de boli mintale. Dupa externare, el va incerca sa se impacate cu Nikki, fosta lui sotie. Lucrurile se complica dupa o cunoaste pe Tiffany, o tanara vaduva care s-a confruntat cu probleme similare.


Lincoln

Regia: Steven Spielberg
Distributie: Daniel Day-Lewis, Sally Field, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones, James Spader

Dupa ce a regizat capodopere ca "Saving Private Ryan", "Schindler's List" sau seria "Indiana Jones", Steven Spielberg a acceptat o noua provocare regizand un film despre ultimele luni din viata lui Abraham Lincoln, presedintele american care a abolit sclavia.

Rolul titular din "Lincoln" ii revine lui Daniel-Day Lewis, actor ramas in memoria publicului datorita prestatiilor din "My Left Foot" si "The Last of the Mohicans".

Filmul a primit nu mai putin de 12 nominalizari la gala Oscar 2013.


Amour

Regia: Michael Haneke
Distributie: Emmanuelle Riva, Jean-Louis Trintignant, Isabelle Huppert

Georges si Anne sunt doi profesori de muzica pensionati, ajunsi la varsta de 80 de ani. Dragostea lor va fi pusa la incercare dupa ce Anne este victima unui accident. Lungmetrajul francez concureaza la randul sau la premiile Oscar din acest an, fiind nominalizat la cinci categorii.


Hansel and Gretel: Witch Hunters

Regia: Tommy Wirkola
Distributie: Jeremy Renner, Gemma Arterton

"Hansel and Gretel: Witch Hunters", pelicula care a debutat weekend-ul trecut pe primul loc in box office-ul american, are ca punct de plecare basmul "Hansel si Gretel". Actiunea filmului este mutata cu 15 ani dupa cea din populara scriere a fratilor Grimm. Hansel si Gretel au crescut, iar principala lor ocupatie este vanatoarea de vrajitoare.



Sursa foto: filmofilia.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea