Filme

#premiere #romania #filme #the kids are all right #the king's speech # gnomeo and juliet #no strings attached

Filme noi la cinema in saptamana 11-17 februarie

Saptamana 11-17 februarie este, fara indoiala, cea mai bogata saptamana a lunii februarie.

Cinefilii romani au ocazia sa vada filmul care pleaca din start cu cele mai multe sanse la gala Oscar din 27 februarie.  Dupa excelentul thrillerul psihologic The Black Swan, Natalie Portman se relaxeaza jucand intr-o comedie romantica alaturi de iubitul lui Demi Moore.

Tot in aceasta saptamana avem o varianta moderna si pe-asupra si animata a povestii de dragoste dintre Romeo si Julieta.

Cireasa de tort este filmul in care Julianne Moore si Annette Bening sparg orice tipare si joaca excelent rolurile a doua lesbiene casatorite, si, culmea, cu doi copii drept bonus. 

 

No Strings Attached 

 

Regia: Ivan Reitman

Distributie: Ashton Kutcher, Natalie Portman

Prietenia dintre Emma si Adam este amenintata dupa cei doi au o aventura de-o noapte. Imediat, Emma si Adam iau masuri: decid ca relatia lor este una “fara obligatii”.  Adica fiecare isi pastreaza libertatea si nu trebuie sa de-a socoteala celuilalt pentru faptele sale. Vor reusi oare cei doi sa se tina de aceasta promisiune?

Comedia romantica a lui Ivan Reitman a primit peste 3.100 de voturi, rezultand nota 6.1. Pe metacritic.com,  No Strings Attached  a avut 35 de review-uri si un metascore 51/100.

Tom Long de la Detroit News spune  ca desi pare dulce, atractiva si agreabila, comedia No Strings Attached este cat se poate de previzibila:” Stii inca de de la inceput ce se va intampla”. 

"Are si momente comice si este ceva mai putin inspida decat alte productii contemporane”, sustine Claudia Puig de la USA Today. “Nu deranjeaza ca Portman si Kutcher arata chiar sexy impreuna”, scrie  Tom Russo de la Boston Globe.

“Este greu sa treci peste sentimentul ca Reitman a filmat sase sau sapte filme si apoi s-a dus in camera de montaj si le-a imbinata pe toate cu ochii legati”, este de parere A.O. Scott de la New York Times.

 

Gnomeo and Juliet 

 

Regia: Kelly Asbury

Distributie: James McAvoy, Emily Blunt, Patrick Stewart, Michael Caine, Jason Statham, Ozzy Osbourne

Povestea lui Romeo si a Julietei a cunoscut numeroase ecranizari. Cu siguranta insa pana acum nimeni nu s-a gandit sa-i transforme pe Romeo si Julieta in pitici de gradina animati. Drama lui Shakespear se transforma in comedie, clanurile Montague si Capulet, devenind clanurile Tomatelor din Gradina Rosie si Albastrilor din Gradina Albastra. Soundtrack-ul animatiei face toti banii, continand printre altele si “Hello, Hello”, mult asteptatatul duet semnat Elton John si Lady Gaga.

Pe imdb.com,  Gnomeo and Juliet are voturi putine (245) si un modest 4.9. Cat despre punctajul de pe metacritic.com, aceasta este in acest moment de 56, dintr-un maximum de 100.

“Melodii semnate Elton John si pitici de gradina indragostiti”, caracterizeaza Nigel Andrews  (Financial Times) animatia lui Kelly Asbury.

Andy Klein (Brand X) desfiinteaza filmul dintr-o singura fraza:” E probabil cea mai proasta productie animata care a fost distribuita cu sigla celor de la Disney”.

Paul Byrnes de la Sydney Morning Herald spune despre Gonomeo and Juliet ca ar fi varianta cu final fericit a povestii lui Shakespeare. Byrnes saluta felul in care a reusit sa imprime filmului umorul lui William Shakespeare.

 

The King's Speech 

 

Regia: Tom Hooper

Distributie: Geoffrey Rush, Colin Firth, Helena Bonham Carter

Colin Firth il interpreteaza pe regele George VI al Marii Britanii, tatal actualei Regine a Marii Britanii.  George este incoronat in locul fratelui sau, care a ales sa abdice. Problema cea mare a noului rege este o balbaiala pe fond nervos, care ii pune in pericol autoritatea. George va angaja insa un logoped care va incerca sa-l vindece de acest tic enervant. The King’s Speech este vedeta galei Oscar 2011, filmul lui tom hooper primind cele mai multe nominalizari, 12 la numar.

The King’s Speech a reusit sa-i vrajeasca pe cititorii imdb-ului, care i-au data nota  8,5. La fel de mare este si metascorul de pe Metacritic.com (88/100).

"Per ansamblu, filmul este o creatie importanta, cu Firth prezentandu-ne o excelenta schita a curajului, un portret al acelei figuri recurente, balbaitul pe post de erou”, scrie Philip French de la Guardian.

 “Prestatii minunate, un pic de istorie si studierea unui personaj captivant fac din ‘The King’s Speech’ unul dintre cele mai bune filme ale anului”, spune Linda Cook de la  KWQC-TV (Iowa).

Cuvinte  de lauda are si Henry Fitzherbert (Daily Express) : "O drama miscatoare, impecabil realizata, cu personaje exceptionale si cu unele dintre cele mai memorabile dialoguri ale anului”.

 

The Kids Are All Right  (12 februarie 2011)

 

Regia: Lisa Cholodenko

Distributie: Annette Bening, Julianne Moore

Annette Benning si Juliane Moore isi testeaza limitele in acest film, jucand rolul a doua lesbiene casatorite, care au au si doi copii (conceputi cu ajutorul unui donator de sperma anonim). Dar ce te faci cand copiii vor sa afle cine este tatal lor? Povestea ia o intorsatura hilara atunci cand donatorul se indragosteste de una dintre cele doua femei.

The Kids Are All Right este bine primit pe IMDB cu nota 7.3.  Punctaj bun are si pe metacritic.com, metascorul sau fiind de 88/100.

Allan Hunter de la Daily Express recomanda The Kids Are All Right tuturor celor care cauta entertainment inteligent, pentru oameni in toata firea.

In viziunea lui Nigel Andrews de la Financial Times, avem de-a face cu un film reusit, datorita scenariului inspirat si jocului actoricesc de nota 10.

“Imi place ca este un film despre o famile in care a fi gay nu este o controversa”, marturiseste Jeff Bayer de la The Scorecard Review.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea