Filme

#filme noi #premiere #super 8 #beli beli svet #green lantern 3D

Filme noi la cinema (29 iulie - 4 august 2011)

Oferta de filme din cinematografele romanesti se reinprospateaza in aceasta saptamana cu trei productii nou-noute. Ryan Reynolds lasa deoparte comediile usurele, isi pune costumul de supererou si incearca sa salveze Universul si totodata sa cucereasca inima celei pe care o iubeste.

Steven Spielberg revine pe marile ecrane de data aceasta in calitate de producator al lui " Super 8 ", un thriller S.F. semnat J.J. Abrams, in care la ordinea zilei sunt disparitiile misterioase in spatele carora se ascunde un secret terifiant.

De cealalta parte, avem productia "Beli, beli svet" a lui Oleg Novkovic, unul dintre cei mai importanti cineasti sarbi, o drama care a rulat si la editia din acest an a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

 

green lantern 3D
 

In "Green Lantern 3D" Ryan Reynolds si Blake Lively joaca rolurile a doi indragostiti, care insa sunt prea incapatanati pentru a o recunoaste.

"Green Lantern 3D" ii poarta pe cei doi undeva in spatiu, intr-un univers misterios, unde exista de secole intregi o forta aparent insignifianta, capabila in realitate sa dezlantuie puteri nebanuite. Mesageri ai pacii si justitiei, ei sunt soldatii Green Lantern, insisi Protectorii Universului. Fiecare membru Green Lantern este inzestrat cu cate un inel verde, menit a-i garanta super puteri.

In momentul in care un nou inamic, Parallax, ameninta sa distruga echilibrul puterii din univers, atat destinul lor, cat si cel al Pamantului depind de cel mai nou recrut, primul om selectat vreodata sa faca parte din randurile lor. Un pilot exceptional, Hal Jordan (Ryan Reynolds) este un tanar imatur, care daca va putea sa isi invinga temerile si sa isi demonstreze abilitatile, va izbuti sa-l invinga pe Parallax si sa devina unul dintre cei mai mari razboinici Green Lantern. Nu in ultimul rand va reusi sa cucereasca inima femeii pe care o iubeste, Carol (Blake Lively).

 

Super 8
 

In vara anului 1979, un grup de prieteni dintr-un orasel din Ohio sunt martorii unui accident de tren in timp ce filmau cu o camera Super 8, dar cele vazute ii fac sa inceapa sa creada ca nu fusese deloc un accident. La scurt timp dupa eveniment, in oras incep sa se raporteze disparitii in conditii ciudate, precum si evenimente inexplicabile. Ajutorul de serif incearca sa descopere adevarul, dar acesta se va dovedi mai inspaimantator decat si-ar fi imaginat vreodata.

Filmul este regizat de J.J. Abrams dupa scenariul sau original.

 

Beli, beli svet
 

Premiat la Festivalul de la Locarno (2010) cu Leopardul pentru Cea mai buna actrita ( Jasna Duricic) precum si cu Mentiunea speciala la Festivalul Mar del Plata, "Beli, beli svet" spune povestea lui King, un fost miner, actual patron al unui bar din orasul Bor. Trecutul sau este marcat de o pasionala dar complicata poveste de dragoste cu una dintre cele mai frumoase femei din oras, Ruzica, casatorita cu fostul antrenor de box al lui King.

Afland de aventura celor doi, sotul femeii este cuprins de o manie incontrolabila, iar Ruzica este nevoita sa-l ucida. Dupa sapte ani petrecuti in inchisoare, femeia se intoarce acasa si il gaseste pe King implicat intr-o relatie cu o pustoaica frumoasa: propria ei fiica, Rosa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea