Filme

#premiera #film romanesc #europolis

"Europolis", din 26 noiembrie in cinematografele romanesti

Lungmetrajul " Europolis ", regizat de Cornel Gheorghita, va rula in cinematografele din Romania incepand cu data de 26 noiembrie 2010 .

Cu adriana trandafir si Aron Dimeny in rolurile principale, ”Europolis” este un film in genul prozei fantastice a lui Mircea Eliade . Pelicula atinge o zona a mitului si a superstitiilor.

In micul port al Sulinei soseste o telegrama din Franta: Luca, pe care toata lumea il stia ingropat de mai bine de 50 de ani in cimitirul de la marginea orasului, tocmai a murit. Sora lui, Magdalena (Adriana Trandafir), insotita de fiul ei, Nae (Aron Dimeny), trebuie sa plece in Franta pentru a lua in primire ‘mostenirea’. Ajunsi la celalalt capat al continentului, pe malul Atlanticului, cei doi il intalnesc pe samanul Ata (Joseph Otteno), prietenul cel mai bun al lui Luca. El le dezvaluie ultima dorinta a acestuia inainte sa moara. Moartea lui Luca le marcheaza drumul de intoarcere mai mult decat Magdalena si Nae si-ar fi putut inchipui.

Filmul lui Cornel Gheorghita a primit Mentiunea speciala a Juriului la ”Festival des Films du Monde” – Montreal, 2010. "Filmul atinge o profunda umanitate conducand spectatorul cu subtilitate intr-o lume magica, unica, proprie filmului", spune Marie-Catherine Marchetti, membra a juriului de la Montraal, adaugand ca Mentiunea speciala a fost “creata” de juriu pentru a recompensa originalitatea acestei pelicule.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea