Filme

#_duplicity-2009 #spionaj #julia roberts #clive owen

Duplicity - spionaj romantic, dar plictisitor

Ea: Daca-ti spuneam ca te iubesc, ar fi fost vreo diferenta?
El: Daca mi-ai fi spus sau daca te-as fi crezut?

Ea (Julia Roberts) si el (Clive Owen) sunt doi fosti spioni CIA si MI6 care si-au abandonat misiunile importante in jurul lumii in favoarea spionajului industrial. Misiunea lor este sa gaseasca formula unui produs care va aduce o avere companiei care il va lansa prima pe piata.

Cei doi lucreaza in tabere diferite, pentru doi moguli ai industriei cosmetice. Howard Tully (Tom Wilkinson) si Dick Garsik (Paul Giamatti) poarta un razboi acid si nimic nu poate sa intreaca limita in obtinerea formulei magice. Curand ei vor descoperi ca partea cea mai dura a meseriei lor este sa decida cat de multa indredere poti avea in persoana pe care o iubesti.

Spionaj, sex si peisaje de vis

duplicityClaire Stenwick si Ray Coval se intalnesc pentru prima oara la Dubai, la o intalnire de afaceri. Claire il seduce pe Ray, il drogheaza si ii fura codurile de aparare aeriana a Egiptului. Drumurile lor se intalnesc la Roma unde petrec un week-end impreuna. Ei hotarasc sa isi lase joburile de spioni in serviciul statului pentru a intra in sectorul privat.

Aici spera ca vor da adevarata lovitura. Se hotarasc sa intre in lumea dura a spionajului industrial. Howard Tully si Dick Garsick sunt doi giganti in lumea produselor farmaceutice care se urasc de moarte. Disputa dintre cei doi este motorul care angreneaza toata povestea de dragoste. Este un razboi rece intre doua corporatii imense care se desfasoara pe Park Avenue.

Pe masura insa ce lucrurile avanseaza, Claire si Ray isi dau seama ca in planul lor nu au luat in calcul un lucru foarte important, care nu poate fi pacalit: dragostea. Intr-un joc al puterii si nervilor tari, cei doi ajung sa se pacalesca unul pe celalalt.

In povestea nabadoiasa dintre cei doi protagonisti, filmul ne poarta in unele dintre cele mai atragatoare destinatii din lume: Dubai, Roma, Manhattan sau Insulele Caraibe sunt cateva dintre decorurile de vis care nu puteau lipsi dintr-un film cu spioni care se respecta.

Film cu spioni, dar sa stim si noi

owen robertsCand auzim de filme cu spioni, gandul ne zboara la James Bond, masinarii ale viitorului si multa, multa actiune. Duplicity insa nu se remarca la acest capitol. Filmul urmareste reteta de succes de la Hollywood: doi spioni frumosi, atragatori si care lucreaza in tabere diferite se indragostesc subit in iuresul evenimentelor. Si doar atat.

Actiunea lipseste cu desavarsire. Nimic care sa ne aminteasca de James Bond si situatii imposibile. Nimic care sa ne tina cu sufletul la gura. Toate aceste lucruri fac ca filmul sa fie plictisitor si fara viata, iar intoarcerile frecvente in timp te dezorienteaza.

Duplicity nu este un film care sa te impresioneze, insa, cu siguranta, prinde la public si aminteste de Angelina Jolie si Brad Pitt in Mr & Mrs Smith.

Duplicity este un film care merita vazut de cei care o plac pe Julia Roberts si isi doreau o revenire a actritei pe marele ecran. Insa daca rabdarea nu te tine, te asigur ca nu vei pierde mare lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea