Filme

#filme #film romanesc #premii film #dupa dealuri # festivalul de la kerceg novi

"Dupa dealuri" a luat Marele premiu al Festivalului de la Herceg Novi

Productia romaneasca "Dupa dealuri", in regia cineastului Cristian Mungiu a castigat Marele premiu al celei de-a 26-a editii a Festivalului de film de la Herceg Novi (Muntenegru).

Aceeasi pelicula a fost recompensata anul acesta la Festivalul de film de la Cannes cu premiul pentru scenariu. Tot la Cannes, actritele Cosmina Stratan si Cristina Flutur au primit premiul pentru interpretare feminina.

"Dupa dealuri" este inspirat dupa cazul maicutei de la manastirea Tanacu. Filmul infatiseaza povestea a doua fete, Alina si Voichita, care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania.

Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si isi doreste ca Voichita sa vina cu ea. Insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire. Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea