Filme

#best film fest #cristian mungiu #dupa dealuri #best film fest 2013

"Dupa dealuri" a castigat cele mai multe premii la gala Best Film Fest 2013

Lungemtrajul "Dupa dealuri", in regia lui Cristian Mungiu, a fost marele castigator al galei Best Film Fest 2013, care a premiat, joi seara, cele mai bune productii cinematografice ale anului trecut.

Potrivit Asociatiei Film Romania, organizatorul evenimentului, in urma voturilor exprimate de jurnalistii de specialitate, "Dupa dealuri" a fost desemnat cel mai bun film romanesc al anului 2012, reusind sa se impuna in fata peliculelor "Despre oameni si melci" (regia: Tudor Giurgiu) si "Toata lumea din familia noastra" (regia: Radu Jude).

Pelicula a fost desemnata totodata si cel mai bun lungmetraj al anului 2012, iar Cristian Mungiu a fost recompensat cu trofeul "Cel mai bun regizor".

"Dupa dealuri" s-a clasat in fruntea Topului 10 al celor mai bune filme ale anului trecut, fiind urmat, in ordine, de "Holy Motors" (regia: Leos Carax) si "Le Havre" (regia: Michel Hazanavicius).

Serban Pavlu ("Toata lumea din familia noastra") a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor al anului 2012, in timp ce Cosmina Stratan ("Dupa dealuri") a castigat la categoria "Cea mai buna actrita".

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea