Filme

#tips #vacanta #filme #groaza #psycho

Cum ne invata filmele de groaza sa supravietuim in vacanta

Vacanta sau concediul sunt concepte pe care le asociem in mod normal cu pretioasele zile de vara, de relaxare la soare sau de shopping. Chiar daca sezonul vacantelor de anul acesta aproape s-a incheiat, cel din filme de abia incepe. Va propun un exercitiu de imaginatie pentru pauza de pranz la birou; in loc sa va ganditi nostalgic la vacanta care tocmai s-a terminat, incercati sa va imaginati cum ar decurge concediul vostru, daca ati fi personaje intr-un film hollywoodian. Probabil ca ati sfarsi pe o insula pustie, in inchisoare sau chiar intr-un cosciug.

A Perfect Getaway este cel mai recent film care ne indeamna sa ne gandim de doua ori atunci cand mergem in vacanta in locuri exotice alaturi de persoane pe care nu le cunoastem. Milla Jovovich si Steve Zahn afla pe pielea lor cum este sa ramai izolat pe o insula alaturi de niste straini periculosi care tanjesc sa-ti imprastie organele pe nisipul fierbinte al plajei.

Pentru a nu ajunge in situatii dramatice a la Hollywood, va propunem sa cititi acest scurt ghid de supravietuire si sa luati in considerare sfaturile noastre atunci cand planuiti urmatoarea vacanta.

Alegeti intotdeauna cu grija locul unde veti sta

Daca parintii insista ca ar trebui sa dati un ban in plus ca sa fiti siguri ca veti sta intr-un loc civilizat, s-ar putea sa aiba dreptate. Chiar daca sunteti tentati sa alegeti hoteluri/moteluri mai ieftine pentru a mai salva din buget, fiti atenti sa nu nimeriti intr-un loc obscur condus de un psihopat imbracat in hainele mamei sale moarte si care se nimereste sa aiba o pasiune pentru cutite. Va aduceti aminte de Psycho? Ar fi bine sa vizionati filmul, daca nu vreti ca vacanta sa va fie brusc intrerupta la dus si nu din lipsa de apa calda.

Urmareste trailerul filmului Psycho in regia lui Alfred Hitchcock:

Nu va lasati bagajele nesupravegheate

Pentru americani, cel putin, este un adevarat ritual ca dupa terminarea liceului sa plece un an de zile intr-o calatorie in jurul lumii prin tot felul de tari care mai de care mai exotice alaturi de un prieten sau o prietena pentru a-si largi orizonturile destul de limitate.

Evident, in timpul aventurii se intampla sa ajunga prin locuri dubioase in cautarea adrenalinei, sa se trezeasca dupa o noapte de sex cu un strain ca au bagajele pline de heroina si sa sfarseasca, cel putin pentru o vreme, intr-o inchisoare din Thailanda numita ironic Brokedown Palace (palatul decazut). Poate ca va amintiti de filmul cu Claire Danes si Kate Beckinsale; desi nu este obligatoriu sa urmati aceeasi ruta, stati totusi cu ochii pe bagaje, hoti sunt peste tot.

Urmareste trailerul filmului Brokedown Palace:

Puneti-va la punct cu legislatia internationala

Daca tineti neaparat sa va bucurati de placerile hedonistice (a se citi ilegale) din multe tari exotice si putin permisive cu naravurile occidentalilor, atunci faceti munca de cercetare si aflati cat de mult va expuneti bratului lung al legii. Nu cred ca vreti sa fiti condamnati la spanzuratoare precum Joaquin Phoenix in Return to Paradise pentru ca ati tinut o punga cu “iarba” sub patul de paie din bungaloul de pe plaja.

Urmareste trailerul filmului Return to Paradise:

Stati naibii departe de… Bratislava

Pentru cei care nu stau bine cu geografia, Bratislava este capitala Slovaciei, plina de femei frumoase si gata oricand sa-i satisfaca pe turistii veniti sa le viziteze tara. Acum, serios? Chiar credeti asta? De fapt, frumoasele din Bratislava va vor intinde capcane si vor aranja sa fiti torturati pana la moarte pentru placerea macabra a unor psihopati. Cei din Hostel au patit-o, asa ca mai bine nu riscati.

Urmareste trailerul filmului Hostel:

Nu va urcati in masina cu straini

Probabil vi s-a repetat acest lucru in copilarie de atatea ori, incat nici prin cap nu v-a trecut sa faceti autostopul. Daca printre voi exista totusi curajosi sau inconstienti, ganditi-va putin la cei din Wolf Creek. Nu conteaza ca va aflati in mijlocul desertului australian fara apa si mancare, dar mai bine suportati arsita soarelui si deshidratarea, evitand astfel tortura si dezmembrarea lenta de catre un sofer sadic.

Urmareste trailerul filmului Wolf Creek:

Nu vorbiti cu strainii in magazinele de pe autostrada

Sa admiri bratara de pe bratul tatuat al unui tip in timp ce stai la coada intr-un magazin de pe autostrada nu pare ceva periculos. Amintiti-va totusi ca pentru acest lucru, Sandra Bullock este sedata cu cloroform, rapita si ingropata de vie in The Vanishing. Morala povestii: sa nu aveti incredere in barbatii care poarta bijuterii, mai ales daca isi fac de lucru in magazinele de pe marginea autostrazilor.

Urmareste trailerul filmului The Vanishing:

Nu va abateti de la drumul principal

Un om intelept a spus o data despre “scurtaturi” ca daca ar fi atat de usor de urmat, s-ar numi pur si simplu drumuri. Familia Carter a aflat pe pielea ei ce inseamna o scurtatura atunci cand masina cu care calatoreau a cedat in mijlocul drumului la marginea unui desert in filmul The Hills Have Eyes. De fapt, in film dealurile nu au ochi, evident, ci sunt intesate de o comunitate de canibali mutanti cu un apetit crescut pentru copii.

Urmareste trailerul filmului The Hills Have Eyes:

Nu va aventurati in pustietate

Oricat de mult spirit de aventura ati avea, nu va aventurati in salbaticie bazandu-va pe abilitatile de atlet, pentru ca undeva acolo, un psihopat va urmareste atent fiecare miscare, iar muschii creierului sau sunt cu siguranta mai antrenati decat ai vostri.

Ned Beatty si Burt Reynolds in Deliverance ar fi trebuit sa-si dea seama ca in salbaticie nu e de gluma, mai ales cand cineva te face sa tipi cat te tine gura in timp ce-ti aranjeaza “bijuteriile coroanei”. Cei doi si-au continuat aventura cu barca prin apele involburate, purtand tantos si seducator vestele de salvare. Pur si simplu o cautau cu lumanarea.

Urmareste trailerul filmului Deliverance:

Nu lua straini in barca in timp ce faci rafting

In The River Wild, Meryl Streep este experta in manevrarea barcilor de cauciuc prin canioane periculoase, insa personajul ei pica testul de psihologie cand decide sa ia niste straini in barca. Totusi, cand iti dai seama ca imparti bucata de cauciuc plutitor cu niste criminali, ai vrea macar sa rastorni barca si sa inoti cum poti cat mai departe de ei. Doar o sugestie.

Urmareste trailerul filmului The River Wild:

Aflati numele partenerilor de scufundari

Daca Susan si Daniel ar fi avut inteligenta de a se prezenta celorlalti participanti la cursul de scufundari in filmul Open Water, poate ca nu ar fi fost lasati in urma in mijlocul oceanului printre rechini, si asta pentru ca nimeni nu stia de ei. Nu cred ca trebuie sa va mai povestesc ca aceea a fost prima si singura lor lectie de scufundari.

Urmareste trailerul filmului Open Water:

Folositi intotdeauna o harta

Nu e tocmai o placere sa scoti harta la fiecare cinci minute si sa te dai de gol ca esti turist. Personal, recunosc ca imi place la nebunie sa ma ratacesc si sa descopar lucruri de care nu stiam. Totusi, nu-mi satisfac aceasta placere in padure sau intr-o pestera intunecata si va sfatuiesc sa nu incercati nici voi, pentru ca s-ar putea sa patiti ca cele sase fete din The Descent, care s-au hotarat sa exploreze subteranul inarmate doar cu celebrele instincte feminine.

O harta nu le-ar fi garantat, probabil, iesirea in viata din pestera misterioasa, dar macar ar fi stiut, aproximativ, pe unde merg in timp ce fugeau de hoardele de mutanti canibali super agili. Dar, hei, macar mutantii nu le-au considerat turiste ametite.

Urmareste trailerul filmului The Descent:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea