Filme

#johnny depp #globurile de aur 2011 #angelina jolie #the social network #golden globes #film #nominalizari #premii #oscar

Cum a ajuns Johnny Depp sa se bata cu ...Johnny Depp la Globurile de Aur 2011

Nici nu au fost anuntate bine nominalizarile la editia din 2011 a premiilor Globurile de Aur, ca un urias “WTF” (probabil cunoasteti abrevierea) a inceput sa bantuie nervos mintile cinefililor nedumiriti si pe ale criticilor deopotriva, starnind aprinse dezbateri prin retelele de socializare.

Printr-un numar de magie abracadabranta, masinaria din cetatea filmului ne demonstreaza inca o data, ca sad but true (cum zice cantecul), realitatea bate filmul, iar caracatita influenta a marilor studiouri de productie ii poate cumpara sau macar pacali pana si pe incoruptibilii jurnalisti straini a.k.a. Asociatia Presei Straine He la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), cea care acorda an de an, de prin ’44 incoace, premiile Globurile de Aur.

Ce era de asteptat...

De mai bine de un an tot auzim de “filmul despre Facebook”. The Social Network, in regia lui David Fincher, a venit, a trecut, iar acum se afla in etapa de strans premii, astfel ca cele 6 nominalizari (film, regie, actor in rol principal – Jesse Eisenberg, actor in rol secundar – Andrew Garfield, scenariu – Aaron Sorkin, coloana sonora – Trent Reznor) la premiile Globurile de Aur de anul viitor nu au surprins pe nimeni.



La fel de nesurprinzatoare este si colectia de nominalizari adunata de pelicula britanica The King’s Speech. Filmul lui Tom Hooper a primit 7 nominalizari la premiile Golden Globe, fiind preferatul criticilor de film, care il vad si pe listele de la Oscar 2011. Pentru rolul din acest film Colin Firth a fost nominalizat la categoria “cel mai bun actor principal intr-un film dramatic”, actorul castigand pana acum cateva premii pentru prestatia sa. Helena Bonham Carter si Geoffrey Rush au fost si ei nominalizati la categorii secundare.

Sursa: guardian.co.uk

Un alt concurent serios, cu 4 nominalizari, este unanim laudatul Black Swan, in regia lui Darren Aronofsky, un thriller psihologic care s-ar putea sa-i aduca lui Natalie Portman primul Oscar din cariera, asta daca premiile Academiei vor fi lipsite de elementul surpriza.

Sursa: mamapop.com

The Underdog a.k.a. The Fighter

Adica un film mic, independent, care a venit de nicaieri, dar cu o gramada de actori-vedeta pe afis: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo. Filmul regizat de david o. russell (Three Kings, I Heart Huckabees ) aduce in prim plan o poveste biografica foarte pe placul jurnalistilor straini de la Hollywood, dar si pe placul Academiei Americane de Film care adora sa incoroneze orice infaptuire a unui “American dream”. Povestea boxerului profesionist Micky Ward are 6 nominalizari (film, regie, actor in rol principal, actor/actrita in rol secundar) la Globurile de Aur din 2011, inclusiv pentru cei doi protagonisti: Wahlberg si Bale.

Sursa: allmoviephoto.com


The Kids Are All Right, dramedia Lisei Cholodenko despre relatia unui cuplu de lesbiene interpretat de Annette Bening si Julianne Moore, a fost si el luat in vizor cu 4 nominalizari (film, scenariu, actrita in rol principal).

Pana aici, aproape nimic suprinzator, poate cu exceptia nominalizarilor primite de Amy Adams pentru The Fighter si de Mila Kunis pentru Black Swan (semn ca scena de sex cu Natalie Portman a fost pe deplin remarcata).

Si surpriza, nominalizarile la globurile de aur 2011 ocolesc...

...True Grit, western-ul fratilor Coen, care putea fi nominalizat cel putin pentru jocul actoricesc al veteranului Jeff Bridges, asa cum criticii de film pariau de altfel.

Sursa: mattfind.com

Tot la categoria “de ignorat” a fost trecut si Leonardo DiCaprio, care din doua prestatii foarte reusite in 2010 (Shutter Island si Inception) nu a reusit sa “marcheze” nici macar o nominalizare, asa cum nu a reusit nici Danny Boyle pentru regia lui 127 Hours, desi era vazut printre favoriti.

Cum a ajuns Johnny Depp sa se bata cu ...Johnny Depp

Cu siguranta acesta este unul din marile semne de intrebare la care deocamdata nu cred ca cineva a gasit un raspuns satisfacator. Ajungem imediat si la celalalte semn de intrebare la fel de mari.

Depp este adorabil in mai toate rolurile si a fost un foarte convingator Palarier nebun in Alice in Wonderland (poate cea mai buna parte din film in afara de 3D), dar oricat de sexy ar fi cu barba sau fara, rolul turistului talamb din The Tourist nu i-a adus deloc puncte din partea criticii. Asadar, de unde nominalizarea pentru The Tourist la categoria “cel mai bun actor intr-un film de comedie sau musical”, mai ales ca filmul lui Florian Henckel von Donnersmarck nu se incadreaza nici la comedie, nici la musical, fiind un thriller de actiune?

Sursa: sfgate.com

Ceea ce ne duce la un al 2-lea mare semn de intrebare in ceea ce priveste obiectivitatea jurnalistilor straini acreditati la Hollywood: includerea Angelinei Jolie pe lista actritelor nominalizate la categoria “cea mai buna actrita intr-un film comedie sau musical”, tot pentru thriller-ul The Tourist (filmul are o rata de 80% cronici negative pe site-ul de specialitate rottentomatoes.com). Probabil Angie, ocupata acum cu munca in spatele camerei de filmat, este la fel de surprinsa de nominalizarea ei ca si restul cinefililor, dat fiind faptul ca prestatia ei de femeie fatala in The Tourist este la fel de “lemn” ca si cea a turistului Depp.

Burlesque, un film la fel de pedepsit de critici (are doar 36% cronici pozitive pe acelasi site rottentomatoes.com) ca si The Tourist, a primit si el 3 nominalizari la Golden Globes 2011, inclusiv pentru “cel mai bun film comedie sau musical” spre suprinderea multora. In cazul lui insa, explicatia este destul de simpla: Burlesque este singurul musical lansat in 2010, iar Jonas Brothers nu au fost o concurenta serioasa anul asta.

Sursa: conysoft.com

Surpriza si pentru noi

Filmul Le concert/ Concertul, al regizorului de origine romana, Radu Mihaileanu, a fost nominalizat la categoria “cel mai bun film strain”, alaturi de Biutiful (Alejandro Gonzalez Inarritu) si I Am Love (Luca Guadagnino).

Gala Golden Globes va avea loc pe 16 ianuarie la Los Angeles.

Trailer The Social Network:



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea