Filme

#filme romanesti #filme noi #3d #filme #film documentar #culegatorii de folclor

'Culegatorii de folclor', primul film documentar 3D romanesc

' Culegatorii de folclor ' este titlul primului film documentar romanesc, realizat prin folosirea tehnologiei 3D.

Filmul este regizat de Gabriel Boholt si va avea premiera pe 30 ianuarie in cinematografele autohtone.

Documentarul 'Culegatorii de folclor ' este primul episod al unei trilogii 3D despre etnografia din Romania . Urmatoarele doua titluri ale trilogiei sunt 'Mos Pupaza' si Nunta in Maramures'.

Cele trei productii au scopul de a promova Maramuresul si traditiile sale, iar daca acestea vor avea succes, vor urma alte documentare 3D de prezentare a unor regiuni importante ale tarii.

Filmul 'Culegatorii de folclor' a fost realizat pe Valea Izei, Sighetul Marmatiei, si prezinta viata unui cuplu tanar de muzicieni din Maramures. Filmul va avea peste 20 de minute si este creatia unei echipe de profesionisti ai RomaniaFilm, coordonata de Gabriel Boholt, regizorul peliculei, si Marius Iurascu, directorul general RomaniaFilm.

Gabi Boholt a fost unul dintre primii fotoreporteri romani care a realizat materiale de presa in zone de conflict armat , precum Transnistria - Tiraspol, Dubasari, Muntenegru-Potgorica, Kosovo si Kurdistan - Turcia.

Foto: tripadvisor .com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea