Filme

#filme noi #filme #crulic-drumul spre dincolo #uniunea cineastilor 2011 #ucin #gala uniunea cineastilor

"Crulic-Drumul spre dincolo", marele castigator la gala Uniunii Cineastilor pe 2011

Productia " Crulic-Drumul spre dincolo ", regizat de Anca Damian a primit marele premiu si trofeul Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN) pe anul 2011, in cadrul unei gale desfasurate sambata seara, la Cinema Studio din Bucuresti.

Filmul prezinta povestea lui Claudiu Crulic, un roman arestat in Polonia pentru un presupus furt, tinut in inchisoare pe nedrept, in ciuda probelor evidente ca la data jafului el nu se mai afla la Cracovia. Abandonat de toata lumea, Crulic intra in greva foamei si, in cele din urma, moare.

In cadrul aceleiasi gale UCIN, premiul special al juriului i-a revenit peliculei " Din dragoste cu cele mai bune intentii ", de Adrian Sitaru, iar premiul pentru regie i-a fost acordat lui Constantin Popescu, pentru filmul " Principii de viata ".

Premiul "Opera Prima" i-a revenit regizorului Bogdan George Apetri, pentru filmul "Periferic", iar premiul "Tanara Speranta" le-a fost acordat actorilor Corneliu Ulici si Dragos Dumitru, pentru rolurile din "Ceva bun de la viata".

Din componenta juriului care a acordat premiile au facut parte Alexa Visarion (presedinte), Cristina Corciovescu, Marian Crisan, Magda Mihailescu, Irina Petrescu si Vivi Dragan Vasile.

Foto: reportervirtual.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea