Filme

#anna paquin #leonardo dicaprio #angelina jolie #copii-vedeta hollywood

Copii-vedeta la Hollwyood: vezi de unde au pornit si unde au ajuns

Cu totii am aflat, cel putin de la Lindsay Lohan, ca succesul la o varsta frageda iti poate da intreaga viata peste cap. Exista si vedete mai norocoase decat LiLo, care au reusit prin talent si perseverenta sa ajunga la maturitate cu capul pe umeri si chiar mai faimosi decat erau in copilarie. Iata mai jos un top al celor mai de succes fosti copii-vedeta ale caror cariere au devenit modele de urmat la Hollywood.

Scarlett Johansson

Apetisanta blonda a debutat la varsta de 9 ani in filmul North (1994) si a fost nominalizata la Independent Spirit Awards numai doi ani mai tarziu pentru rolul din Manny & Lo. A urmat apoi o interpretare memorabila alaturi de Robert Redford in The Horse Whisperer. In 2003 a castigat laudele criticilor cu rolul din drama Lost in Translation si a devenit un star international. Anul acesta a trecut in tabara supereroilor imbracand costumul super-mulat al lui Black Widow in Iron Man 2.

Christian Bale

Avea doar 11 ani cand l-a impresionat pe Steven Spielberg care i-a incredintat rolul principal din drama de razboi Empire of the Sun (1987). Christian Bale nu era la primul rol, insa interpretarea sa matura si extrem de credibila l-a transformat peste noapte intr-un copil-vedeta. A jucat roluri memorabile si aclamate de critici in American Psycho, Velvet Goldmine sau The Machinist (pentru care a slabit 30 de kilograme), iar in 2005 a devenit si el supererou intrand in costumul lui Batman in Batman Begins. De atunci, joaca in blockbuster dupa blockbuster (The Dark Knight, Terminator Salvation) si este unul dintre cei mai cautati actori de la Hollywood. In primavara lui 2011 va fi din nou Batman pentru cel de-al 3-lea film al francizei regizate de Christopher Nolan.

Drew Barrymore

A impresionat in 1980 cu rolul din E.T., desi nu avea mai mult de 5 ani. O serie de probleme personale i-au amanat insa startul in cariera de actrita pana pe la mijlocul anilor ’90 cand a facut senzatie in chiar prima scena din horror-ul Scream. De atunci a jucat a mai jucat in cateva filme “micute” (Charlie’s Angeles), iar in 2010 a castigat un Glob de Aur pentru rolul din mini-seria TV Grey Gardens.



Leonardo DiCaprio

A jucat in primul film la 16 ani, iar la 19 ani a primit si prima sa nominalizare la premiile Oscar pentru rolul unui pusti cu dizabilitati in drama What’s Eating Gilbert Grape. Ce-i drept, faima lui Leo si milioanele de fane au venit o data cu rolurile lui Romeo din Romeo and Juliet (1996) si Jack Dawson din Titanic (1997). De atunci, DiCaprio a mai facut 4 filme cu Martin Scorsese, a mai primit o nominalizare la Oscar pentru The Aviator, iar in aceasta vara ne-a provocat mintea cu thriller-ul S.F. Inception.

Kristen Stewart

Interpreta Bellei Swan, rol cu care va fi asociata, probabil, pentru tot restul vietii, Kristen Stewart a debutat in 2002 la varsta de 10 ani alaturi de Jodie Foster in thriller-ul Panic Room. Desi a mai jucat in cateva filme pana sa apara in seria Twilight, acestea palesc practic in umbra francizei cu incasari de miliarde de dolari. Pana acum, fiecare film din aceasta saga a fost mai popular decat precedentul, iar Eclipse a incasat peste 300 de milioane de dolari numai in SUA. Stewart a devenit una dintre cele mai cautate tinere actrite din cetatea filmului, iar relatia ei (inca neconfirmata) cu Robert Pattinson tine zilnic prima pagina a tabloidelor.

Natalie Portman

Daca am retinut ceva peste ani dupa vizionarea filmului Leon (1994), atunci acesta este rolul pe care l-a facut Natalie Portman in pelicula lui Luc Besson. La doar 12 ani Portman se achita admirabil de rolul de ajutor de asasin, iar cariera ei este de atunci incoace o poveste de succes. Natalie nu s-a multumit sa fie considerata doar o actrita frumusica si in 2003 a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Harvard. Ultimul sau film, Black Swan, in care joaca rolul unei prim-balerine i-a adus pana acum numai critici pozitive, iar unii spun ca Portman va primi, cu siguranta, macar o nominalizare la premiile Oscar din 2011.

Angelina Jolie

Partenera lui Brad Pitt si-a facut debutul in lumea filmului in 1982 in Lookin’ to Get Out, jucand chiar rolul fiicei personajului interpretat de Jon Voight, tatal sau. La varsta de 11 ani a inceput sa studieze serios actoria la Institutul Lee Strasberg, insa apoi si-a petrecut cea mai mare parte a adolescentei lucrand ca model. La doar 24 de ani a castigat un Oscar pentru prestatia din drama Girl, Interrupted, iar de atunci a imbinat perfect rolurile dramatice cu cele de eroina de actiune (Tomb Raider, Wanted, Salt). In 2009 a fost din nou nominalizata la Oscar pentru Changeling. Are in palmares si 3 premii Globul de Aur.

Christina Ricci

La varsta de 10 ani fermeca in Mermaids (1990) alaturi de Cher, dar in The Addams Family a aratat cinefililor o parte mai intunecata a sa, cu un simt al umorului cam macabru. La sfarsitul anilor ’90, Ricci facuse deja trecerea la roluri mature precum Sleepy Hallow sau Fear and Loathing in Las Vegas. In 2011 va atrage gelozia fanelor lui Robert Pattinson, alaturi de care apare in drama de epoca Bel Ami.

Lindsay Lohan

Inainte ca imaginea ei sifonata de abuzul de droguri sau alcool sa apara pe copertile revistelor de scandal, pistruiata Lindsay era o tanara actrita promitatoare. A debutat la 11 ani in comedia de familie The Parent Trap, dupa o cariera considerabila in lumea reclamelor TV. In adolescenta a jucat in filme de succes precum Freaky Friday si Mean Girls. Ceea ce a urmat stim cu totii: vizite la dezintoxicare, relatii amoroase bizare, procese pentru conducerea sub influenta alcoolului si nenumarate scandaluri iscate din cauza pasiunii pentru narcotice si bautura a lui Lohan. Oare isi va reveni Lindsay vreodata? Incearca sa demonstreze ca este inca de luat in seama in filmul de actiune Machete, unde joaca rolul unei calugarite razbunatoare.

Kirsten Dunst

Dupa cateva roluri minore in filme de Woody Allen si Brian de Palma, Kirsten Dunst ( la doar 8 ani) uimeste cinefilii si criticii de film deopotriva cu rolul vampiritei manipulatoare si sadice din Interview With a Vampire (1994), in care i-a avut ca si colegi de platou pe Tom Cruise si  Brad Pitt. Dupa o serie de roluri adolescentine, Dunst a ajuns si iubita de supererou in seria Spider-Man, unde a intrat in pielea roscatei Mary Jane Watson. Ultimul film in care a jucat este How to Lose Friends and Alienate People, iar recent a regizat primul sau scurtmetraj dupa un scenariu propriu, intitulat Bastard.

Anna Paquin

Nu a intentionat niciun moment sa devina actrita, dar la 9 ani si-a insotit sora mai mare la o proba de casting pentru lungmetrajul The Piano. A sfarsit prin a castiga proba, primind un rol alaturi de Holly Hunter si Harvey Keitel. Prestatia ei i-a adus un premiu Oscar la doar 11 ani, devenind astfel cea mai tanara castigatoare a unui premiu al Academiei (dupa Tatum O’Neal). A continuat sa joace in anii ’90 intr-o serie de filme independente, fiind apoi distribuita in trilogia X-Men ca mutanta Rogue. De anul trecut este vedeta serialului cu vampiri True Blood, iar din aceasta toamna poate fi vazuta in drama The Romantics.

Macaulay Culkin

Mac, asa cum prefera sa i se spuna, este chintesenta copilului vedeta. Si-a inceput cariera la 4 ani in comedii, insa filmul care a facut din el cel mai cunoscut copil al anilor ’90 a fost Home Alone. Pe atunci Mac avea 8 ani. In 1994 insa, dupa filmul Richie Rich, cariera sa a intrat in declin, iar pustiul blond si haios din seria Singur acasa a fost dat uitarii. S-a casatorit in 1998 si a divortat 4 ani mai tarziu, iar in 2004 a fost arestat pentru detinere de droguri. A facut putine filme in acest timp, preferand sa joace mai mult teatru sau in seriale TV.


 

Sursa foto: Yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea