Filme

#filme noi #filme #film romanesc #premiera film #visul lui adlbert

Comedia romaneasca Visul lui Adalbert debuteaza pe 4 mai in cinematografe

"Visul lui Adalbert", primul lungmetraj al lui Gabriel Achim, va rula pe marile ecrane incepand cu data de 4 mai.

"Visul lui Adalbert" este o comedie neagra bazata pe o intamplare petrecuta intr-o uzina comunista din anii `80. E 8 mai 1986, ziua aniversara a Partidului Comunist Roman. Au trecut mai putin de doua saptamani de la explozia de la Cernobal si o noapte de cand Steaua Bucuresti a castigat Cupa Campionilor la Sevilla.

In acesta atmosfera festiva, Iulica Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protectia muncii, incearca sa-si etaleze veleitatile artistice, experimentand pe nervii si resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protectie a muncii. Actul artistic al tovarasului Ploscaru este intrerupt de o veste proasta: unul dintre muncitori tocmai isi pierde o mană la strung in timp ce facea pe ascuns cutite artizanale.

Alaturi de Gabriel Spahiu, in distributia filmului mai figureaza nume precum Doru Ana, Mimi Branescu, Coca Bloos, Paul Ipate si Mircea Rusu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea