Filme

#_cloudy-with-a-chance-of-meatballs-2009 #film #animatie

Cloudy with a Chance of Meatballs - o gogoasa teribil de amuzanta

Cloudy with a Chance of Meatballs este ecranizarea unei carti pentru copii cu care majoritatea vorbitorilor de limba engleza este destul de familiara, iar pelicula animata a lui Phil Lord si Chris Miller (cei doi au adaptat si scenariul) reuseste sa-i multumeasca chiar si pe cei mai aprigi critici care dadeau ca sigura mutilarea povestii create de Judi si Ron Barrett.

flintAnimatia este una dintre cele mai reusite din 2009, iar cei mici vor aprecia o calatorie imaginara in 3D intr-o lume in care mancarea cade din cer, mai ales in aceasta perioada a sarbatorilor de iarna.

Protagonistul animatiei este Flint Lockwood (voce Bill Hader), un pusti tocilar si foarte inteligent din oraselul Swallow Falls, care nu-si doreste nimic mai mult decat sa ajunga cel mai mare inventator, asemeni oamenilor de stiinta ce-i populeaza peretele dormitorului. Evident, Flint este tachinat si ocolit de colegii de scoala pentru ca este altfel, iar inventiile sale, care nu sunt intotdeauna dintre cele mai utile (spray-ul care se transforma in pantofi ce nu mai pot fi scosi din picioare), il baga in tot felul de necazuri.

Totusi, Flint este sprijinit si incurajat permanent de mama sa sa-si urmeze visul. Nu acelasi lucru se poate spune despre tatal sau, pescar intr-un paradis al sardinelor (pentru asta este cunoscut orasul), care isi doreste ca Flint sa lase prostiile din copilarie si sa lucreze in magazinul sau de momeli. Flint se incapataneaza sa creada ca destinul sau este mult mai important si incearca sa-i demonstreze tatalui sau ca poate inventa o masinarie care sa transforme apa in mancare.cloudy

Ca in orice desen animat , Flint reuseste, dar si esueaza in acelasi timp, pentru ca masinaria ii scapa de sub control si se stabileste undeva pe un norisor de unde incepe sa arunce cu hamburgeri, felii de pizza, fripturi, paste, clatite si cam tot ce comanda Flint de la sol.

Vestea orasului in care ploua cu chiftele se raspandeste si presa apare la locul faptei in persoana reporteritei incepatoare Sam Sparks (voce Anna Faris), in timp ce primarul oportunist si lacom (mi-a adus aminte de vrajitoarea din Mica Sirena , si ca dimensiuni si ca personalitate) face presiuni asupra lui Flint si asupra masinariei sa produca din ce in ce mai multa mancare, pana cand aceasta devine personajul negativ, se modifica genetic si capata o constiinta proprie.

Aici va trebui sa intervina eroul Flint si sa salveze orasul si lumea de la amenintarea tornadelor de spaghete si a hot-dogilor uriasi. Si in toata aceasta aventura Flint cel aiurit mai are timp sa incerce si un sentiment nou: dragostea.

flintCloudy with a Chance of Meatballs este plin de personaje amuzante, desi unele sunt cam stereotipate (primarul rau, politistul negru si supermusculos care nu gandeste prea mult inainte sa sara la atac si inclusiv protagonistul tocilar care avanseaza de la statutul de loser la cel de supererou), iar exploatarea temei centrale a povestii - relatia tata-fiu – taie uneori din elanul aventurier al filmului si ar putea sa-i plictiseasca pe cei mici.

Cei care au depasit varsta copilariei vor sesiza probabil tonul satiric al animatiei care critica intr-un mod amuzant obiceiurile nesanatoase ale societatii de consum, intotdeauna doritoare de mai mult si mai mare, chiar daca asta nu inseamna si mai bine.

Bineinteles, recomandarea mea este sa vedeti Cloudy with a Chance of Meatballs in 3D pentru ca efectele sunt intr-adevar spectaculoase si veti putea aprecia pe deplin detaliile grafice ale filmului. Animatia este un “must” pentru familiile cu copii!


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea